Середа, 24 Квітня 2024 р.
12 Березня 2021

СПОРТТАБЛО

СТАРТУВАВ ФУТЗАЛЬНИЙ МАРАФОН!

7 березня у ФОК Юрія Самборського стартував новий футзальний чемпіонат, що розігрується відразу в двох лігах.

У першій лізі, нижчому за рангом дивізіо­ні, виступають 8 команд, футболісти яких не мають досвіду гри у професійних лігах або чем­піонаті України серед аматорів щонайменше протягом попередніх двох років. 7 колективів, що грають у престижнішій екстра-лізі, мають можливість долучати до своїх складів професіоналів. Зокрема, у складі «Тірасу» вийде на майданчик Юрій Карбовський, який у минулому сезоні був гравцем «Епіцентру» з Дунаївців.
У змаганнях беруть участь 15 команд із міс­та та району. У вищому дивізіоні: «Фортуна», «Нова Енергія», «Довжок», «Авто-Стріт», «Локомотив», «Дунаївці» та «Тірас».
«Арсенал», «Цементник», «Душа Пивовара», «Аматори», «ДЮСШ №2», «Інкогніто», «Колос» та «Маків» – у нижчому.
Ігри чемпіонату відбуваються у форматі 5 на 5, та у два тайми по 20 хвилин. Призовий фонд складає 6500 грн у екстра-лізі (3000, 2000, 1500 – для перших трьох місць) та 6000 для нижчої ліги. Крім грошової винагороди, команди-переможниці будуть нагороджені медалями, кубками та грамотами.
Чемпіонат триватиме два місяці. За цей час команди зіграють одна з одною в одне коло.
У перший ігровий день відбулися всі матчі першого туру першої ліги. «Арсенал» переміг «Цементник» – 4:0, «Аматори» здолали «Душу Пивовара» з рахунком 3:1, «ДЮСШ №2» у результативному поєдинку виявилася сильнішою за «Маків» – 5:4, а «Колос» розгромив «Інкогніто» – 6:1.
Серед команд «еліти» в неділю було зіграно лише один поєдинок. «Нова Енергія» виявилася кращою за «Фортуну» – 3:1.
Розіграш екстра-ліги продовжився у середу. «Авто-Стріт» переграв «Довжок» – 3:1, а «Локомотив» був кращим за «Дунаївці» – 4:3.
Подальший розклад і турнірна таблиця змагань будуть доступні на сторінці @lfl у Instagram.

ДАМИ В ДАМКАХ

Міська федерація шашок 6-7 березня провела шашковий турнір, присвячений Дню весни. Змагання зібрали 12 провідних шашкістів міста, які готуються в квітні виступити у чемпіонаті області.

Перемогу в турнірі здобув неодноразовий чемпіон міста Олександр Могилевський, другим був Сергій Мосендз.
Серед жінок 15-разовій чемпіонці області Валентині Олійник не було рівних, другою
стала Тетяна Чумагіна.
Готуються до своєї першості й вихованці дитсадків. Якщо шашки введені в дошкільні заклади вперше, то шахісти позмагаються увосьме.
Анатолій ДУБОВИЙ, президент обласної федерації шашок.

«ВЕЛИКА СІМ’Я» ГРАЄ У БАДМІНТОН

5-7 березня у ФОК Юрія Самборсько­го проводився фестиваль із бадмінтону «Велика сім’я», приурочений до Міжнародного жіночого дня. Результати змагань такі.

Жінки: І – Ольга Пелих, ІІ – Наталія Мисевич, ІІІ – Любов Васильєва. Серед дівчат найкращою виявилась учениця НВК №14 Анастасія Васильєва; ІІ – Анастасія Мальована (ЗОШ №17), ІІІ – Дарина Ківіцька (ЗОШ №17).
Юнаки: I – Володимир Хворостовський; II – Олександр Полуботкін; ІІІ – Богдан Вінський. Чоловіки-початківці: I – Ярослав Скрипкевич; II – Віталій Ющак. Чоловіки С1: I – Дмитро Анд­русяк; II – Валерій Логін; ІІІ – Володимир Свис­тяк.
У вівторок імена найкращих було визначено у змішаних парах.
Діти: I – Володимир Хворостовський/Аріна Пілат; ІІ – Олександр Полуботкін/Дана Яцемірська; III – Богдан Вінський/Дарина Ківіцька. Дорослі: I – Володимир Рева/Наталія Мисевич;
II – Сергій Граф/Анастасія Васильєва; ІІІ – Богдан Адамчук/Любов Васильєва.

ТЕНІСНА ПЕРСПЕКТИВА

6 березня у Хмельницькому відбувся чемпіонат області з настільного тенісу серед кадетів.

Тенісисти ДЮСШ «Лідер» Гуменецької сільської ради продемонстрували декілька хо­роших результатів: І – Денис Кантаревич; II – Борис Березніцький; IV – Руслана Криворучко. Спортсмени кваліфікувалися на кадетсь­кий чем­піонат України, що відбудеться в Запоріжжі.
Тренер – Дмитро Бойко.

Олександр ЩЕРБАТИХ.