П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
30 Квітня 2021

КУБОК УКРАЇНИ НА ЧЕСТЬ ЛЕГЕНД

У минулі вихідні на стадіон К-ПНУ ім.І.Огієнка завітали легкоатлети з усієї України. Спортсмени різного віку взяли участь у Всеукраїнських змаганнях із легкоатлетичних метань на честь олімпійсь­-ких чемпіонів Фаїни Мельник та Анатолія Бондарчука, що мали статус ІІ етапу Кубка України.

Ірина КлимецьПодія привернула увагу 145 атлетів, що протягом вікенду мірялися силами у трьох десятках категорій.
Однак не лише серед учасників потрібно було шукати зірок легкої атлетики. Як гостя, відкривала турнір і спостерігала за колегами з трибун спеціалістка з метання молота 26-річна лучанка Ірина Климець, яка разом із національною командою наразі проходить тренувальні збори в Кам’янці-Подільському, вже має ліцензію та плани на ігри в Токіо.
– Коли рік тому перенесли Олімпіаду, звичайно, перші емоції були дуже негативними. Однак трохи згодом ми зрозуміли, що отримали додатковий рік на підготовку та змогу стати сильнішими, адже наш спорт є досить віковим. Тому наразі тренуємося та намагаємося вийти на пік форми влітку, аби в іграх бити власні рекорди. Особисто я працюю над тим, щоб поборотися за медаль в Японії. А для цього потрібно метнути далі ніж 74 метри, – розповідає про власну підготовку спортсменка, яка вже має у власному доробку п’яту позицію попереднього чемпіонату світу.
Ігор Мусі­єнкоВисококласних спортсменів не бракувало також і на полі. У секторі для штовхання ядра із результатом 20,45 м переміг сумчанин Ігор Мусі­єнко, який виконав норматив для участі в Кубку Європи.
– Сьогодні відчуваю запас сил для кращого результату. Можливо, трохи не вистачило енергії вболівальників, хоч під час моїх спроб була відчутною підримка присутніх на стадіоні. За це велике дякую! Наразі для потрапляння в Токіо мені потрібно метнути 21,1 м. Сьогоднішній результат непоганий, якщо врахувати, що це перші змагання на відкритому повітрі. Далі ще є кілька стартів, наступним буде травневий Кубок Європи. Тому думаю, що наявної техніки та фізичної форми вистачить для потрапляння на головні змагання чотириріччя, – каже претендент на поїздку до Японії.

Подоляни також не пасли задніх. Серед призерів турніру знайшлося місце і кільком представникам нашого району:
II – Костянтин Райтаровський (штов­хання ядра, чоловіки);
III – Влада Глуховата (метання диска, юніори u20), Дарія Лісова (штовхання ядра, юніори u20).

Олександр ЩЕРБАТИХ.