П'ятница, 29 Березня 2024 р.
6 Серпня 2021

КІНДЗЕРСЬКА З БРОНЗОЮ, КОХАН – ЗА КРОК

Олімпійські ігри наближаються до завершення, тож продовжуємо розповідати, як виступають спортсмени, котрі є дотичними до Кам’янця-Подільського (вчилися, вчаться або тренувалися).

30 липня настала черга дзюдоїстки Ірини КІНДЗЕРСЬКОЇ. У ваговій категорії понад 78 кг землячка здобула перемогу в «бронзовій» сутичці. І хоча після одруження вона представляє Азербайджан, після завершального поєдинку в ефірі «Суспільного» наше місто не забули згадати.
Далі в гру вступили легкоатлети. Випускниця факультету фізичної культури К-ПНУ Марина БЕХ-РОМАНЧУК була близькою до здобуття медалі в секторі для стрибків у довжину. Попри те, що хмельничанка зробила лише по одній вдалій спробі в кваліфікації та фіналі (інші не були зараховані через заступ), їй вдалося пройти до числа 12 найкращих, а там показати результат 6,88 м, що призвело до V позиції в підсумку.

Ще ближче до п’єдесталу пошани був спеціаліст із метання молота 20-річний Михайло КОХАН, який готувався до Олімпіади в нашому місті. Після четвертої серії кидків українець претендував на срібло, але суперники з Польщі та Норвегії зуміли покращити показник Михайла. Тож дніпрянин опинився на IV сходинці (результат 80,39 м).
Гірше справи пішли в інших представників «королеви спорту». Метальнику Михайлу ГАВРИЛЮКУ (тренувався в Кам’янці) та бігунці Наталі ПИРОЖЕНКО-ЧОРНОМАЗ забракло часу, аби здати необхідну кількість допінг-проб, тож вони залишилися вдома. Ще один олімпієць, який готувався в нас, Ігор МУСІЄНКО (штовхання ядра) опинився лише на 30-й сходинці.

А героїня нашого недавнього інтерв’ю Ірина КЛИМЕЦЬ, на жаль, після травми плеча, отриманої в лютому, не змогла показати звичний для себе рівень та опинилася на 21-й позиції.

– Я все одно буду продовжувати працювати, йти до мети. Через три роки, думаю, все одно доб’юся своєї медалі в Олімпіаді, й усе буде добре. Шкода, що так вийшло в олімпійський рік із цією травмою, – розповідала журналістам «Суспільного» засмучена спортсменка.

У прикру ситуацію потрапив ще один випускник університету – стрілок Сергій КУЛІШ. Спортсмен був призером Олімпіади в Ріо-де-Жанейро, отже, українським уболівальникам можна було очікувати нагороди, коли Сергій вийшов до фіналу в стрільбі з гвинтівки на 50 метрів з трьох положень. Але під час одного з вистрілів українець влучив у чужу мішень, за що отримав 0 балів у спробі та 8 місце в підсумку. За словами спортсмена, на стрільбищі в нього розстебнувся гудзик, що спричинило дискомфорт та могло посприяти помилці.
Нагадуємо, що Олімпійські ігри завершуються 8 серпня.

Олександр ЩЕРБАТИХ.