Субота, 20 Квітня 2024 р.
11 Лютого 2022

ОЛІМПІЙСЬКИЙ ВОГОНЬ Є І В НАС

У момент, коли весь світ слідкував за відкриттям Олімпійських ігор, на території комплексу «Гала-готель» відбувалося своє спортивне свято. Там 4 лютого провели V «Зимові забави». Саме старту найважливішої події у спорті вони й були присвячені.

Однак у нас усе було трохи не схожим на те, що наразі відбувається в Китаї. Адже роль «олімпійців» відігравали переважно діти. Їх назбиралось аж 6 команд (4 – з Кам’янця, та по одній зі Збаража й Хмельницького). А замість олімпійських дисциплін були різноманітні естафети й активності.
Захід розпочався з невеликого конфузу, адже того дня температура трималася близько +5 градусів за Цельсієм. Це й розтопило ковзанку, повернуло їй вигляд тенісного корту та підкоригувало плани організаторів – кафедри легкої атлетики К-ПНУ ім.Івана Огієнка та її завідувача Леоніда Гурмана.
Але веселощів це не зіпсувало. Дітлахи ви­являли найшвидших і найспритніших в естафетах, танцювали та вправлялись в елементах хокею.
Відчуття причетності до Олімпіади додав дворазовий учасник зимових ігор, бобслеїст Олександр Бортюк, який запалив і проніс олімпійський вогонь.
– Займайтеся спортом і мрійте про участь в Олім­піаді, – звернувся до дітей Олександр БОРТЮК. – І навіть якщо ви туди не потрапите, то будете здорові, а лише люди з хорошим здоров’ям здатні творити.
Після промови атлета юні учасники забав отримали подарунки, які дісталися всім.
– Ми вирішили, що цьогоріч діятиме олімпійський принцип: «Головне не перемога, а участь», – розповідає Леонід Гурман.
Далі були традиційні й такі приємні частуван­ня та гра в боулінг. Тож додому молоде покоління йшло з гарним настроєм і мріями про олімпійське майбутнє.

Олександр ЩЕРБАТИХ.