Четвер, 28 Березня 2024 р.
6 Травня 2022

ВАНАТ СТРІЛЯЄ ДУБЛЯМИ

Після початку повномасштабного вторгення рф в Україні було скасовано футбольний сезон. Однак залишатися вдома лідери українського футболу «Динамо» та «Шахтар» не могли. Оскільки невдовзі ці клуби складуть кістяк національної збірної у відборі на чемпіонат світу. Тож вони вирушили за кордон, аби підтримувати форму, грати благодійні матчі. З киянами в турне вирушив і Владислав ВАНАТ.

У матчах із «Легією» (Польща), «Галатасараєм» (Туреччина) та «Клужем» (Румунія) гравець із Кам’янця-Подільського проводив на полі по тайму, але голів не забивав. Цікавіше стало 24 квітня, коли «Динамо» завітало в німецький Дортмунд до місцевої «Борусії». Владислав вийшов у стартовому складі, й недарма, вже через десять хвилин після стартового свистка Ванат отримав передачу з власної половини поля, ввірвався на вільний простір і переграв голкіпера. До того моменту команди вже забили по м’ячу, тож на табло загорілося 2:1 на користь киян. А через 25 хвилин українець вдало відкрився у штрафному майданчику та до­вів перевагу «Динамо» до 3:1.
За підсумком гри «Динамо» здобуло перемогу – 3:2, Ванат провів на полі 90 хвилин і забив два голи, а організатори зібрали 400 тис. євро для підтримки українських біженців. За декілька днів кияни приїхали до хорватського Загребу, де грали з місцевим «Динамо». Владислав знову опинився у стартовому складі та вже до 16 хвилини двічі відзначився у воротах суперника. Проте господарі не хотіли здаватися. У підсумку нічия 2:2 і чотири забиті м’ячі у двох іграх для нашого футболіста.

У середу, 4 травня, «Динамо» зіграло у швейцарському Базелі проти однойменного клубу. Ванат провів на полі 81 хвилину і мав відзначатись уже всередині першого тайму, але його удар воротар господарів відбив у стійку. Втім цей епізод вдало дограв Караваєв, який відкрив рахунок. Надалі команди забили ще по два м’ячі. 3:2 – кияни перемогли!

Олексадр ЩЕРБАТИХ.