Вівторок, 16 Квітня 2024 р.
20 Травня 2022

СПОРТ

ТРУШЕВ – ЗНОВУ ЧЕМПІОН!

28 квітня – 16 травня. м.Салоу (Іспанія). Кубок світу з футболу серед паралімпійських команд. Серед претендентів на успіх була і збірна України. В її складі змагався кам’янчанин, триразовий паралімпійський чемпіон Віталій ТРУШЕВ.

На груповому етапі українці впевнено виграли всі три поєдинки та вийшли в плей-оф. В 1/4 українці розгромили Ірландію – 5:1, далі з аналогічним рахунком перемогли команду США. Однак у фіналі наша збірна все ж від­-чула опір. Суперників з Ірану бу­-ло подолано з мінімальним рахунком – 1:0.

МАРИНА ПІДКОРЮЄ НОВІ ВЕРШИНИ

Днями в катарській Досі відбувся етап легкоатлетичної Діамантової ліги. Свій літній змагальний сезон на цьому старті розпочала випускниця факультету фізичної культури К-ПНУ ім.Івана Огієнка Марина БЕХ-РОМАНЧУК.

Українка має колекцію досягнень у стрибках у довжину, але в Катарі стартувала в секторі для по­трійного стрибка, де на турнірах найвищого рівня почала змагатися лише цьогоріч. Однак це не завадило Марині здобути нагороду. З результатом 14,73 м вона поступилася лише призерці чемпіонату світу Шаніці Рікеттс та посіла другу сходинку п’єдесталу пошани.

ВАНАТ ПРОДОВЖУЄ ЗАБИВАТИ

Після невеликого відпочинку від матчів благодійного турне київ­ське «Динамо» провело черговий товариський поєдинок. У п’ятницю, 13 травня, столичний клуб завітав у гості до естонської «Флори». Наш Владислав ВАНАТ з’я­вився на полі з перших хвилин.

Футболіст із Кам’янця-Подільського розташувався на позиції лівого нападника. Уже на перших хвилинах Влад двічі намагався відібрати м’яч у воротаря «Флори» та створити собі можливість для взяття воріт, проте естонець був трохи вправнішим. У середині першого тайму Ванат протягнув м’яч через половину поля та віддав передачу на Дениса Антюха, якому завадило влучності.
Після перерви кияни дещо заспокоїли гру, адже вели в рахунку – 2:0. Однак без свого голу кам’янчанин усе ж не залишився. Голкіпер господарів упорався з ударом Костянтина Вівчаренка, але на добиванні першим виявився саме Владислав Ванат. 3:0 – перемога «Динамо».

Олександр ЩЕРБАТИХ.