Середа, 24 Квітня 2024 р.
10 Грудня 2010

А ТРОЛЕЙБУС ТАКИ ЇДЕ!

ГО «Кам’янецький тролейбус» (голова Володимир ДЗЮБАК) взяла на себе зобов’язання відродити і відновити будівництво електротранспортної лінії в місті. Про свої кроки вони повідомляють громаду:

•У вересні проведено зустріч із заступником міністра з питань ЖКГ і головою Асоціації «Укрелектротранс», у результаті якої було накреслено чіткий план відродження мрії громади міста – мати свій громадський електротранспорт. Головні пункти передбачають включення Програми розвитку електротранспорту в Кам’янці-Подільському до Програми со-ціально-економічного розвитку міста з подальшим приєднанням її до такої ж Програми нашої області та Державної програми розвитку міського електро-транспорту на 2011-2015 рр. 

Як варіант, розглядалося введення в експлуатацію машин нового покоління – електробусів.

•ГО «Кам’янецький тролейбус» домоглася, щоб у генплані міста було за-кладено розділ розвитку електротранспорту в Кам’янці-Подільському, а на ньому самому нанесено земельну ділянку площею 8 га під тролейбусне депо. 

•Нещодавно на запрошення ГО «Кам’янецький тролейбус» до нашого міста завітали головний архітектор Київського проектного інституту «КиївНДІПмістобудування» Петро ТАРАСЮК і директор цього інституту Василь ОНИЩЕНКО. Вони привезли для узгодження та можливого корегування проект генерального плану міста і пояснювальну записку до нього. У міськраді відбулося попереднє озна-йомлення з новим генпланом на наступних 25 років. 

•27 листопада ГО під керівництвом першого заступника Бориса КЕТЛІНСЬКОГО провела обговорення внесення деяких змін у проект генплану міста. 

Новим генеральним планом передбачено рух електротранспорту до міської та районної лікарень у с.Жовтневе, а також до міського кладовища по Нігинському шосе, що попереднім проектом не передбачалося. 

•4 грудня із членами ГО «Кам’янецький тролейбус» зустрівся міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ. Зокрема, він повідомив, що у Міністерстві ЖКГ пообіцяли у січні 2011 р. включити місто до Державної програми розвитку електротранспорту, в її другий етап на 2011-2015 рр. Погодив це питання Михайло Євстафійович і з головою ОДА Василем ЯДУХОЮ. 

Члени ГО також дізналися про можливість інвестицій у завод «Електроприлад» і, відповідно, появу 2,5 тис. робочих місць. А це гарантований пасажиропотік для тролейбусної лінії.

Координуватиме співпрацю міської влади із громадською організацією заступник міського голови Сергій БАБІЙ. 

•8 грудня за участю першого заступника міського голови Григорія ГОРШУНОВА і заступника міського голови Сергія БАБІЯ відбулося засідання новоствореної комісії з підготовки фінансово-технологічного обгрунтування, яку очолив Григорій ГОРШУНОВ. Враховано пропозиції ГО «Кам’янецький тролейбус» щодо включення до генплану ще трьох маршрутів (усього планується 6). Також передбачено три варіанти розміщення тролейбусного депо (на територіях старого і нового автопарків ВАТ «АТП-16808» і ПП «Миронюк»). Рішення ради від імені міськвиконкому направлені до проектного інституту «КиївНДІПмістобудування», який зобов’язався до кінця року передати завершений генеральний план.

– Засідання комісії з підготовки фінансово-технологічного обгрунтування відбулося конструктивно та по-діловому, – вважає член правління ГО «Кам’янецький тролейбус» Микола КОСТЕНКО. – Жодних заперечень щодо втілення в життя цього проекту не було. 

Протягом двох років зрушити це питання з місця було неможливо. Якби так питання вирішувалися раніше, нам не довелося би сьогодні починати майже з нуля.   

Вл. інф.