Четвер, 25 Квітня 2024 р.
25 Лютого 2011

ГРОМАДА ПРОТИ

Нещодавно міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ разом з депутатами міськради Володимиром ЮР’ЄВИМ і Тарасом ЯВЕЛЯКОМ мали зустріч із мешканцями будинків №№19, 19а на Хмельницькому шосе та №45 на вул.Чехова. 

Приводом для зустрічі став протест проти житлового будівництва, що планує розпочати поруч із їхніми будинками фірма «Віват».

Минулого року питання вже порушувалося у пресі та на сесії міськради. Тоді мешканці «відбили» свій дитячий майданчик: влітку 2010 р. більшістю голосів депутатів на сесії було прийнято рішення не продовжувати договору оренди земельної ділянки з «Віватом», а запропонувати йому іншу. Депутат минулого скликання Віталій ЗЕЛЕНСЬКИЙ запропонував надати «Вівату» без конкурсу замість цієї земельної ділянки об’єкт незавершеного будівництва – дві 7-поверхові блоксекції на 56 квартир на вул.Чехова, 45, що не увійшли до статутного фонду ВАТ «Кам’янець-Подільськавтоагрегат», який міська рада планує прийняти до комунальної власності. Однак «Віват» подав на міськраду до суду, щоб повернути собі земельну ділянку під забудову.

Мешканці будинків налаштовані боротися за дитячий майданчик. Роками ж вони тут жили, доглядали дворову територію, облаштовували майданчик гойдалками, тренажерами, альтанкою. Сюди приходили батьки з дітьми і з інших будинків. 

– Ось у мене є документи, – розповідає депутат міськради Тарас ЯВЕЛЯК, – що 28 травня 2004 року міська рада передала в оренду ПП «Віват» земельну ділянку площею 3564 квадратні метри для будівництва та обслуговування багатоповерхового житлового будинку. Їм встановили орендну плату – 113,69 гривень за рік.

12 квітня 2007 року сесія міськради продовжила ще на 3 роки договір оренди земельної ділянки, хоча могла скасувати через невикористання ділянки. 15 березня 2010 року ПП «Віват» отримало дозвіл на будівництво 9-поверхового житлового будинку.

Минулого року в будинках створили три ОСББ, для яких було розроблено передпроектні пропозиції благоустрою території з метою виділення та закріплення земельної ділянки за об’єднаннями жителів. За розрахунками фахівців і відповідно до ДБН, необхідна мінімальна площа ділянки має становити 15500 квадратних метрів. Отже, площа подвір’я повинна бути на сьогодні саме такою. 

Міський голова пообіцяв мешканцям, що докладе максимум зусиль, аби майданчика не зруйнували, а 

також дав завдання юристам достеменно вивчити 

справу.