Субота, 20 Квітня 2024 р.
23 Грудня 2011

ЗБАГАТИЛИСЯ НА ОДНУ ТРІЙЦЮ І АЖ НА ЧОТИРНАДЦЯТЬ ДВІЄНЬ

Рік, що минає, приніс багатьом родинам наших земляків подвійне, а то й потрійне свято – народження маленьких подолянок та подолянчиків. Напередодні Нового року ми вирішили з’ясувати, скільки ж двійнят і трійнят з’явилося на світ Божий у мешканців міста та району протягом 2011 року.

ФОРМАТ "3D" У РОДИНІ СЕМЕНЮКІВ

СеменюкиВиявляється, що в нашому регіоні народилася лише одна трійня, якою збагатилася Кам’янеччина. Найщасливішим днем у житті для родини Ігоря та Оксани СЕМЕНЮКІВ, які мешкають в Оринині, виявилося 8 листопада. В день Святого Дмитрія Бог подарував молодому подружжю аж трійко немовлят. У Хмельницькому міському пологовому будинку один за одним на світ з’явилися богатирі Дмитрик (вага 2,380 кг) і Дениско (2,50 кг) та красуня Дашуня (2,250 кг).

Ігор Анатолійович пригадує, коли під час проходження УЗ-обстеження вагітної дружини почув, що стане батьком трьох діточок, то відчуття були такі, що навіть тепер по тілу біжать мурашки. Все перемішалося: неймовірне щастя, шок і навіть страх. Але про останнє відчуття дружина Оксана так і не дізналася, бо люблячий чоловік прихилив її до себе, впевнено сказавши: «Все буде добре!». Місцеві лікарі запропонували майбутній мамі народжувати в Хмельницькому, де за допомогою кесаревого розтину і з’явилися на світ немовлята.

Сьогодні сім’я вчиться жити за новим розпорядком, адже майже весь час та увага віддається малечі. Проте для новоспеченого татуся Ігоря Анатолійовича це не проблема. Він звик бути зібраним і відповідальним, бо працює пожежником у підрозділі СДПЧ-5 Кам’янець-Подільського МВ МНСУ в Хмельницькій області. Ніхто поки що не знає, які професії в майбутньому оберуть діти рятівника, але голова родини впевнений, що його приклад посприяє тому, аби сини і дочка знайшли своє покликання в піклуванні та захисті людей.

Нині про майбутніх рятівників піклуються великою родиною. Допомагають молодим батькам мати дружини Любов Арсенівна та батьки чоловіка Ганна Олександрівна і Казимир Андрійович. Малі козаки та козачка впевнено набирають вагу. Мама Оксана годує їх почергово, але молока все одно не вистачає, тому малят підгодовують дитячими сумішами.   

– Для нашого регіону трійня – це рідкість, а в родині пожежника – поготів, – впевнено стверджує начальник Кам’янець-Поділь­сь­кого міського відділу УМНСУ в Хмельницькій області Олег СТРЕЛЬБІЦЬКИЙ. – Тому й подарунки від нашої служби майбутнім рятівникам не забарилися.

МОЖЕ, ПОРА ГОТУВАТИСЯ ДО СВЯТА ДВІЙНЯТ?..

Ще до двох сільських родин прийшли подвійні свята – народження двійнят. Як повідомив начальник відділу ДРАЦС по Кам’янець-Подільському району Павло ЗАХАРЧУК, перша двійня 2011 року народилася в с.Рихта в родині Олексія та Катерини НАСТІКІВ. 13 серпня на світ з’явилися Максимко і Миколка НАСТІКИ. На початку листопада естафету перейняла родина Володимира та Віри ТИМЧУКІВ із с.Оленівка. 4 листопада в них народилися козаки Артур і Артем.

Місто обскакало район у декілька разів. За словами начальника відділу ДРАЦС у м.Кам’янець-Подільський Ольги ГУМЕННОЇ, протягом року в Кам’янці народилося аж 12 двієнь! 13 січня на світ з’явилися Владислава і Крістіна СВИРИДИ; 19 січ­-

ня – Ксенія і Тетяна ЛИЧУК; 22 березня – Нікіта та Матвій СІГІДІНИ; 5 квітня – Евеліна та Карина КОЛІСНИК; 10 квітня – Вероніка та Юра КОРОЛІ; 25 квітня – Аня та Юля ОДАЙНИ; 27 травня – Тимур і Марк ПЛАВУЦЬКІ; 4 липня – Давид та Артем САРАНЧУКИ; 15 липня – Макарій та Кирило ДЕРЕВЕНКИ; 19 липня – Дар’я та Олександра РОМАРНЮК; 4 серпня – Максим і Мар’яна БОРОСЮКИ. Завершили рік козачки Максим та Михайлик КОГУНІ, які народилися 24 листопада.

…Цікаво, чи прилетить лелека до кам’янецьких родин з двома, а може, й трьома кошиками ще до настання року нового, чи вже вітатимемо з подвійним, дай Бог, і потрійним щастям майбутніх батьків 2012-го?..