Четвер, 28 Березня 2024 р.
22 Квітня 2011

ВОЛОНТЕРИ ОБ’ЄДНУЮТЬСЯ

Володимир БАРАНОВСЬКИЙ (ГО «Клуб юних миротворців»), Наталія БЕЗПАЛЬКО (ГО «Гармонія»), Ірина СТАРОСТІНА (ГО «Відлуння Чорнобиля», голова Громадської ради), Павло БАБІЙ (волонтер). 20 квітня з ініціативи голови Громадської ради Ірини СТАРОСТІНОЇ відбулося засідання круглого столу на тему започаткування в Кам’янці волонтерського руху для дітей і молоді з особливими потребами.  

Історія волонтерства в нашому місті бере свій початок 2000 р. на базі Центру соціальних служб для сім’ї та молоді, який у своїх лавах на сьогодні налічує 58 волонтерів. При ЦСССМ діє школа волонтерів, на рахунку якої велика кількість благодійних акцій. 

Крім того, волонтерством займаються громадські організації «Клуб юних миротворців» і «Гармонія», а також навчальні заклади – К-ПНУ ім.Огієнка, планово-економічний технікум, ЗОШ №№1 і 15. Отож, назріла потреба об’єднати кам’янецьких волонтерів у єдиний рух задля кращої координації діяльності, охоплення нею всіх, хто потребує допомоги, а також для залучення нових людей доброї волі. 

Крім представників названих закладів та організацій і 14 кандидатів у волонтери, підтримати гарне починання прийшли начальник управління освіти та науки Світлана СТАРЧЕНКО, начальник управління праці та соціального захисту Інна САЛІЙ і депутат облради Володимир МЕЛЬНИЧЕНКО, котрий одразу ж зголосився внести свою лепту у вигляді необхідної кількості жовтих волонтерських футболок і бейсболок. Підтримав волонтерів і міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ, котрий в якості заохочення нагородив путівкою на двох у Крим найкращого волонтера – голову ГО молодих інвалідів «Гармонія» Наталію БЕЗПАЛЬКО, яку й було обрано керівником волонтерського руху в Кам’янці. Координатором проекту є Ірина СТАРОСТІНА.