П'ятница, 29 Березня 2024 р.
29 Квітня 2011

ТЕАТР – ІЗ ВІШАЛКИ. ПАРК – ІЗ ТУАЛЕТУ

ТЕАТР - ІЗ ВІШАЛКИ. ПАРК - ІЗ ТУАЛЕТУМожливо, комусь і до вподоби незаймана, первісна краса кам’янецького парку, але коли до тієї краси придивитися ближче, то на поверхню вилазять не просто недоліки, а спотворення, які виникли внаслідок не стільки плину часу, скільки людської бездіяльності та байдужості. Через тиждень-другий там знову запрацює славнозвісна «клітка», яку тільки минулого року було відновлено. Але де ж розважатися молоді? Серед непрохідних джунглів? Парк – не ліс. Досить того, що в місті вже виросло одне покоління кам’янчан, які тільки від своїх батьків чули, що таке справжній парк і що таке культурний відпочинок.

Тішить те, що нарешті в місті знайшлися люди, які впевнено сказали: «Годі!». Одним з головних ініціаторів такої позиції є Валерій СЛОБОДЯН, депутат міськради, підприємець. Уже проведено декілька нарад щодо реанімації парку. Чергова нарада, яка відбулася 27 квітня, була найвелелюднішою. Помилуватися всіма «принадами» парку виїхали міський голова зі своїми заступниками, керівники будівельних і комунальних підприємств, депутати міськради, підприємці, начальник міліції.

Господарство-пустку присутнім демонстрував новий директор КП «Кам’янецький парк» Леонід НАЗАРОВ, який очолив його 19 квітня. На обговорення було подано декілька питань, зокрема: санітарний стан прилеглої території кафе «Стрілець», зовнішнім виглядом якого особливо не переймається власник; встановлення відеокамер і патрулювання в парку; розгляд проекту туалету, який планується побудувати за «Стрільцем»; проведення санітарних робіт із наведення порядку в парку за участю студентів та військових; спорудження захисної огорожі з боку каньйону; розміщення малих архітектурних форм і кіосків торгівлі в парку та проведення організаційної роботи із залучення коштів – благодійної допомоги КП «Кам’янецький парк» для розвитку та покращення стану парку. 

Звичайно, що кожна з цих справ є важливою, але через постійну нестачу коштів потрібно було вирішити першочергові. А що може бути важливішим вбиральні? Для того, щоб «мінні поля» в парковій зоні відійшли в минуле, було прийнято рішення про термінове будівництво туалету, гроші на який планується виділити на черговій сесії міськради.

Валерій СЛОБОДЯН порушив не менш важливу проблему – спорудження огорожі з боку каньйону. Депутат міськради Микола РОЗБАМ вважає, що вона має відповідати всім нормам та архітектурній композиції, яка існувала раніше. А це немалі гроші, тому й огорожа може зводитися досить довго. Втім Леонід НАЗАРОВ висловив занепокоєння тим, що, поки її встановлюватимуть, із каньйону у вічний політ може йти розігріта зеленим змієм молодь, для якої через тиждень-другий відкриють танцмайдан-чик. Тому на перших порах було б достатньо встановити захисну сітку, яка значно дешевша, та й встановлюється швидко. Також Леонід Степанович вважає, що необхідно подбати про встановлення урн, яких на території парку майже немає.

Жваво обговорювалося питання благодійної допомоги на рахунок КП «Кам’янецький парк». Деякі підприємці вважають, що варіант реконструкції стадіону ім.Тонкочеєва до парку застосовувати не слід. Керівник будівельної фірми «Нова Будова» Ігор КОВАЛЬСЬКИЙ подав ідею створення публічного акціонерного товариства, щоб кожен бажаючий міг придбати його акції. Ідея цікава, але потребує досконалого вивчення.

На нараді прозвучало багато конструктивних пропозицій. Своє бачення вирішення проблеми висвітлили також перший заступник міського голови Григорій ГОРШУНОВ і заступник міського голови Сергій БАБІЙ. 

Наприкінці наради ми поцікавилися в мера, якими ж бу-

дуть перші кроки реконструкції парку.

– Мені дуже сподобалася позиція депутата міськради Валерія СЛОБОДЯНА, який буквально горить відбудовою парку, – зазначив Михайло СІМАШКЕВИЧ. – Завдяки такому запалу можна досягти чимало. Швидше за все, ми будемо працювати над створенням публічного акціонерного товариства, щоб кожна людина, витрачаючи певну суму коштів, знала, куди і на що вони йдуть. Розробимо загальну концепцію розвитку парку та працюватимемо поетапно, щоб привести його до належного стану. Інформацію про те, хто стає акціонерами, будемо надавати Вашій газеті.

Редакція «ПОДОЛЯНИНА» в боргу не залишиться та заявляє, що стане одним із перших акціонерів.