Четвер, 28 Березня 2024 р.
9 Вересня 2011

ЧЕРГУ НА КВАРТИРИ ПЕРЕПИШУТЬ?

ПАЗИНЮКДо редакції газети звернулися громадяни, котрі перебувають на черзі на отримання житла, схвильовані чутками про те, що в  місті буде створено нову чергу на отримання житла. По коментар ми звернулися до Людмили ПАЗИНЮК, завідувача відділу обліку, розподілу та приватизації житла департаменту ЖПДІ.

– Постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня цього року затверджено порядок ведення Єдиного державного реєстру громадян, які потребують поліпшення житлових умов. А це оначає, що в Україні загалом і в нашому місті  зокрема, громадяни, котрі перебувають на черзі на житло, повинні повторно здати всі необхідні документи. Нової квартирної черги створювати ніхто не збирається, просто буде впорядковану існуючу. 

Як на мене, це дуже потрібний крок, оскільки, коли я як новопризначений заввіділу почала піднімати документацію, помітила, що переважна більшість людей, котрі перебувають на черзі на отримання житла, не поновлювали документів уже багато років. Виходячи з цього, не відомо, чи ці люди взагалі існують, чи досі потребуть поліпшення житлових умов. Можливо, в когось змінився склад сім’ї – народилися діти чи виросли, змінивши місце проживання і сім’я просто втратила право на отримання житла тощо. На сьогодні в міській черзі перебуває 3683 громадянина, але після перереєстрації бачитимемо реальну картину. 

Тому прохання до всіх мешканців міста, хто перебуває на квартирному обліку за місцем проживання, для впорядкування квартирної черги та занесення до Єдиного державного реєстру до 10 жовтня 2011 р. подати у відділ обліку, розподілу та приватизації житла ДЖПДІ  (каб.109, майдан Відродження, 1) такі документи: копії паспортів громадянина України всіх членів сім’ї (всіх заповнених сторінок); копії ідентифікаційних номерів фізичних осіб усіх членів сім’ї; акт обстеження житлових умов; довідку про склад сім’ї; довідки, які підтверджують наявність пільг (якщо громадяни користуються такими); копії свідоцтв про народження дітей; довідку з МБТІ.

Громадян, котрі не перереєструються, не буде занесено до Єдиного державного реєстру громадян, які потребують поліпшення житлових умов, та буде знято з квартирного обліку за місцем проживання.