Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
9 Вересня 2011

ДЕМОГРАФІЧНІ НЕГАРАЗДИ

На жаль, як свідчать факти, в нашому районі зменшилася кількість народжень і шлюбів. Так, з початку року зареєстровано 253 народження, що на 30 менше, ніж минулого року. Зменшилася народжуваність дітей у матерів, які не перебувають у зареєстрованому шлюбі (48 проти минулорічних 56-ти). За взаємною згодою батьків визнано батьківство 17 дітей. Це ті випадки, коли батьки в шлюбі не перебувають, але батько дитини хоче офіційно визнати своє батьківство. Правда, із цих 17 випадків у трьох довелося звертатися по допомогу суду. 

– Найпопулярнішими іменами для немовлят були Артем, Назар, Денис, Богдан, Андрій, Данило, Анастасія, Юлія, Єлизавета, Анна, Дарина, Софія, – розповідає начальник відділу ДРАЦС у Кам’янець-Подільському районі міськрайонного управління юстиції Павло ЗАХАРЧУК. – Поодинокими були імена Мартин, Динара, Соломія, Любомир, Евеліна. Також батьки називали дітей Тимуром, Нікою і Ритою.

Стосовно реєстрації шлюбів, то за перший період поточного року їх зареєстровано 51 (на 24 менше, ніж за аналогічний період минулого року). Із них вперше одружилися 43 громадянина, повторні шлюби після розлучення уклали 6 осіб. Також виявили бажання зареєструвати шлюб у районі 12 іногородніх громадян.

Серед наречених до 20 років було 22 особи, до 17 років – 1, до 30 років – 9, до 40 – 14 осіб. Було також четверо людей, старших 60 років, котрі побажали офіційно оформити свої стосунки.

Зменшилася в нашому районі і кількість розірвань шлюбів – на 69 випадків менше, ніж минулоріч. 12 розлучень відбулося за спільною згодою, відповідно до ст.106 Сімейного кодексу України, коли пари не мають спільних дітей.

За словами Павла Валерійовича, зменшення актових записів про розірвання шлюбу пояснюється тим, що, відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію актів цивільного стану», який вступив у дію 27 липня 2010 р., «документом, що засвідчує факт розірвання шлюбу судом, є рішення суду про розірвання шлюбу, яке набрало законної сили, тобто відділ державної реєстрації актів цивільного стану свідоцтва про розірвання шлюбу вже не видає, а лише за бажанням заявників ставить у паспорт відмітку про розірвання шлюбу». 

За перше півріччя цього року відділом ДРАЦС у Кам’янець-Подільському районі зареєстровано 1072 акти цивільного стану, що на 119 менше, ніж минулого року.