Середа, 24 Квітня 2024 р.
20 Січня 2012

ВДЯГНУЛИСЯ У ВЕЧІРНЄ ЗАРАДИ РЕМОНТУ

Майже тринадцять з половиною тисяч гривень благодійних внесків для ремонту ДЮСШ №1 було зібрано під час урочистої церемонії вручення нагороди «Відзнака року – 2011».

Таку нейтральну і скромну назву обрав виконавчий комітет міськради для своєї нагороди після того, як громадськість неоднозначно сприйняла новину про заснування міської відзнаки з промовистою назвою «Золотий олень». Минулого тижня всі ЗМІ розповсюдили анонс цього заходу. Але, пропустивши повз вуха аргументи щодо причетності оленя до легенди про заснування міста та благодійну мету події, всі, хто міг, зупинили свої думки на головній окрасі оленя – рогах. Ось так суспільна думка нагадала всім, хто за­­початковує нагороди, що недаремно назви, слогани та логотипи називають інтелектуальною власністю, і створюються вони командами професіоналів протягом тривалого часу. Хоча олень – насправді благородний символ міста, але чомусь народ його любить не тільки за це.

Отже, 18 січня близько 150 представників місцевого істеблішменту і бізнес-еліти стали учасниками одного з поки що незвичних для Кам’янця так званих світських раутів.  

Не маючи власного досвіду, кам’я­нець­ким журналістам важко оцінити, наскільки він відповідав уявленню про світські заходи, проте ми можемо поділитися деякими спостереженнями. 

Як і передбачалось, обов’язковою і, звичайно, приємною умовою було дотримання учасниками дійства встановленого дрес-коду – вечірнього одягу, про що повідомлялось у запрошеннях на церемонію. Проте велика зала «Клеопатри» так і не дочекалась смокінгів – майже всі чоловіки віддали перевагу якісним костюмам і свіжим сорочкам. Також нереалізованим залишилось бажання мас-медіа зловити об’єктивами декольте світських левиць – переважна частина чоловічої спільноти була без супутниць, тому не так багато дам змогли «провітрити» свої гардероби.  

Антураж місця проведення відповідав стилю церемонії, для учасників якої були передбачені фрукти і легке вино. Позитивне враження залишила ненав’язлива і високопрофесійна концертна програма. 

Цікаво, що до вручення нагород було долучено не тільки міського голову та його заступників, а й двох Почесних громадян міста Анатолія ШЕВЧУКА і Володимира КРИЛОВА, ректорів двох університетів – Олександра ЗАВАЛЬНЮКА та Миколу БАХМАТА. Це, напевне, був найбільш продуманий момент з усієї церемонії. Символічно, що нагороду начальнику міськуправління охорони здоров’я Юрію ПЛИВАНЮКУ вручав колишній головний лікар міської лікарні Анатолій СЬОМКО; за внесок у відродження парку депутату міськради Валерію СЛОБОДЯНУ дякувала відома і знана кам’янчанка Алла БУДАНЦЕВА (нині голова Громадської ради). І хто, як не голова ради ветеранів Леонтій РОГАЛЬ, мав вручати нагороду Володимиру МЕЛЬНИЧЕНКУ за вагомий внесок в організацію роботи комунального транспорту, а саме – придбання трьох автобусів. 

До речі, Володимир Володимирович став своєрідним рекордсменом церемонії – йому дісталися аж три «Відзнаки року». Відповідно, і благодійний внесок на ремонт спортшколи не одразу вліз у щілину скриньки. 

Не вдалося вкласти до скриньки і металопластикові вікна, які Сергій ВЕДЕРНІКОВ пообіцяв встановити у спортивній школі замість старих, на загальну суму 5 тис.грн.