П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
6 Квітня 2012

В ДОКУМЕНТАХ – ПРИВИД, НАЯВУ – ЖАХ

В ДОКУМЕНТАХ - ПРИВИД, НАЯВУ - ЖАХДостукатися до чиновників не можуть мешканці де­кількох будинків на вулиці Лесі Українки. Їхня проблема – підземний туалет у дворі, який нестерпно дає про себе знати. 

Йому вже понад 20 років. Але якщо раніше, ко­ли в будинку ще не було каналіза­ції, туалет ставав мешканцям у нагоді, то тепер, від­верто кажучи, став поперек горла. Вже деякий час він зачинений, але через несправність – заповнений водою і каналізаційними відходами. Нестерпний сморід, особливо влітку, не дає людям спокою. Крім того, поряд – вигрібна яма та стихійне сміттєзвалище, яким перехожі користуються як вбиральнею. Таке середовище – рай для пацюків. Двірник там не прибирає. Схожа ситуація і в дворах, що навпроти. А за дві хвилини ходьби – міськвиконком, поруч – супермаркет, книгарня та інші магазини й бутики. Чи не занадто різкий контраст для центральної частини міста?

За словами мешканців будинків №31, 31б, 31а, 33, 33а на вул.Лесі Українки, на їхні численні звернення до ЖЕКу, департаменту ДЖПДІ ніхто не реагує. Певно, неприємний запах у кабінети чиновників не доходить. Але дійшли журналісти. Ми спробували з’ясувати, хто повинен вирішити таке делікатне питання. Але це виявилося зовсім не просто.

Начальник управління доріг та інфраструктури департамента ДЖПДІ Валентин СВІДЕРСЬКИЙ про цю ситуацію знає, але повідомив, що необхідно звернутися до начальника управ­ління житлової політики цього ж департаменту Віктора ЧОРНОПИСЬКОГО. У свою чергу Віктор Миколайович направив по пояснення до директора КП «Житловик» Анатолія БАХТАЛОВСЬКОГО, мовляв, цей об’єкт перебуває на балансі саме там. Туди ж скерував і директор департаменту ДЖПДІ Сергій СЕРЕДЮК, розпитавши, чого бракує туалетові і чого хочуть жителі. Але БАХТАЛОВСЬКИЙ запевнив, що ця вбиральня перебуває на балансі міської ради, і він не має права втручатися в ті клопоти. Тоді ми звернулися до начальника управління комунального майна Сергія ЦВЯКА та написали офіційний запит на інформацію заступнику начальника департаменту економіки Майї ГУРСЬКІЙ. У відповідь отримали, що «даний об’єкту в реєстрі майна комунальної власності департаменту економіки та розвитку інфраструктури міста не значиться». Жителям радять звернутися до департаменту ДЖПДІ та КП «Житловик» для вирішення комунальних питань будинку. 

Де загубився туалет-привид, невідомо. Проте людям не до жартів. Вони зі страхом чекають літа і смороду, сподіваючись, що посадовці таки розберуться, що, де і в кого перебуває на балансі, а не відправлятимуть з одного кабінету в інший. Хоча мешканці будинку мають ще один варіант – вирішити проблему своїми силами (попри те, що вони сплачують гроші до ЖЕКу) замість того, аби жити в таких умовах.