Четвер, 25 Квітня 2024 р.
6 Квітня 2012

ХОЧЕШ ТИСЯЧУ – ОПАНУЙ ІНТЕРНЕТ

Віктор ЯЩИШИН38 388 жителів Кам’янеччини мають право отримати по тисячі зі своєї ощадкнижки. Наразі «Ощадбанк» чекає вкладників «Ощадбанку» колишнього СРСР, які не отримали компенсаційних виплат 2008 р. Але поки що – не по гроші, а щоб перевірити їхні дані. 

– «Ощадбанк» розпочав підготовчу роботу з проведення компенсаційних виплат. Щоб отримати 1000 гривень вкладникам банку, передусім потрібно пройти процедуру актуалізації, тобто уточнення даних, – коментує  в.о. керуючого ТВБВ 10022/0140 АТ «Ощад­банк» Віктор ЯЩИШИН. – Протягом 2-20 квітня  пройти його можуть вкладники, яким на 1 січня цього року виповнилося 80 і більше років. 21 квіт-ня – 20 травня: особи, яким 70-79 років. 21 травня – 20 червня: ті, кому 60-69 років. 21 червня – 20 липня: особи, яким 50-59, а вже з 21 липня – ті, яким ще не виповнилося 50. 

Для уточнення даних вкладникам потрібно заповнити спеціальну форму в розділі «Інформація для вкладників «Ощадбанку» колишнього СРСР» на сайті «Ощадбанку» (www.oschad­nybank.com). Ще один варіант – отримати інформацію, зателефонувавши на «Гарячу лінію»: +38-044-364-21-21 (за тарифами «Укр­телекому») або 0-800-212-000 (безкоштовно зі ста­ціонарних телефонів по Україні). Ще раз нагадую, що актуалізація даних, відповідно і виплати, здійснюється лише до тих вкладників, які не одержали компенсації 2008 р. 

– А як зареєструватися, наприклад, старенькій одинокій бабусі, яка в очі не бачила комп’ютера, не має телефону і живе в селі? Чи може вона звернутися в «Ощадбанк» по допомогу?

– Взагалі-то така процедура не передбачена. Але якщо ж до нас прийде старенька одинока людина, то, звичайно, їй допоможуть. При всьому нашому бажанні, усім допомогти не зможемо. Тож прошу з розумінням поставитися до наших працівників, яким тепер дуже нелегко. 

– Пройшовши актуалізацію, що потрібно вкладнику робити далі?

– Звернутися до нашої установи у призначений день і час із документами. Із собою треба мати: паспорт громадянина України, ідентифіка­ційний код і ксерокопії цих докумен­тів, ощадні книжки. Планується розпочати виплату вже в червні цього року. Кошти буде зараховано на Національну картку, а вкладнику повідомлять дату та час отримання карток.

– Якщо людина втратила ощадкнижку, чи може вона її поновити і яким чином?

– Потрібно звернутися до нашої установи, написати заяву на розшук ощадкнижки. І вже після цього можна уточнювати дані. 

Галина МИХАЛЬСЬКА, спец. для «ПОДОЛЯНИНА».