П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
4 Травня 2012

ВЕСІЛЬНІ ЗАБАВИ

ВЕСІЛЬНІ ЗАБАВИВ минулі вихідні, з 29 квітня до 1 травня, у місті вперше пройшов фестиваль «Весільна Фортеця», який організувала розважальна агенція «Квітка на камені», і який зібрав рекордну для Кам’янця кількість наречених в одному місці. В ці дні розваг у Старій фортеці вистачило як для дорослих, так і для дітей.

Звісно, найбільше очікували параду наречених, який відбувся у день відкриття. Учасниць було 19, і всі у різних сукнях, дефілювали під супровід музик від площі Польський ринок і до фортеці, далі відбулась фотосесія наречених та конкурс на кращу наречену.

Як відомо, на сайті «Квітка на камені» перед цим проводилось інтернет-голосування, до фіналу вийшло тільки 10 учасниць, серед яких журі обрало переможниць. Найкращою нареченою (на фото вгорі у центрі) було визнано Вікторію СЕМЕНЮК – її сукня вразила своєю елегантністю та довершеністю. Наречена-байкерша Валерія ТКАЧЕНКО здобула титул «Найкреативніша наречена», а приз глядацьких симпатій отримала Олександра ЗЕЛЕНЦОВА.

А що ж за весілля без весільних тортів та короваїв, які представили місцеві виробники? Всі могли спробувати цю смакоту, і охочих виявилось чимало.

Подільське та гуцульське весілля своїми давніми звичаями та обрядами занурили присутніх у барвисту атмосферу українського народного свята. Щоб навчити нас гуляти весілля по-гуцульськи, спеціально із самих Карпат, з села Буковець, приїхав аматорський фольклорно-етногра­фічний колектив ВЕСІЛЬНІ ЗАБАВИ«Гуцульське весілля» – зі своїми музиками та справжніми трембітами. Адже на весіллі головне не тільки смачно попоїсти, а й від душі натанцюватися.

Останній день фестивалю проходив не менш активно. Цього разу в фортеці вирувало середньовіччя: відбувались майстер-класи із середньовічних танців, різні ігри та забави, а всі охочі могли приміряти середновічні костюми, взяти їх напрокат і пофотографуватись.

Середньовічну атмосферу створювала весела музика від фолк-бенду «PECHERA», від якої підіймався настрій, а ноги самі рвалися до танцю. В їхньому репертуарі переважала музика скандинавських та балканських країн.

Вразили нас і живі статуї, серед яких була дівчина-фуршетний стіл (правда, на столі, утвореному фіжмами її сукні, бракувало канапок). А на завершення всіх чекало фаєр-шоу в середньовічному стилі.