Четвер, 28 Березня 2024 р.
11 Травня 2012

ВІРА ПОНАД УСЕ

Замаскувати будь-яку «Соньку – золотую ручку» під високоосвічену, порядну, інтелігентну персону можна, але варто відкрити їй рот – і все стає на свої місця. Спрацьовує генетика, виховання, середовище перебування, і ні коштовності, ні вишуканий одяг, ні посади не змінять цієї людини. Якщо нутро брудне, то це на все життя. 

В останніх випадах державних посадовців, у минулому усунутих мною від займаних посад, присутня злість, агресивність, відчувається образа за минуле та рука сьогоднішнього поводиря. Їм можна побажати наснаги, трохи глузду та Божої ласки. На таких людей не можна ображатись, і ворогами їх не назвеш, вони ви­кликають жаль та посмішку.

В політиці все значно складніше. В політика мають бути при­сутні три якості: почуття від­повідальності, жага до дії та терпіння. 

Почуття відповідальності – це ноша, яку ти взяв на плечі й за будь-яких обставин маєш донести. Жага до дії – це розуміння того, що ти робиш і навіщо. Терпіння – це здатність бачити життя навколо себе, висловлюючи думку тільки після глибокого аналізу, відкинувши власні ам­біції та гординю. Політик не повинен боятися нападу опонентів, бо лукавство, брехня і бруд згодом відпадуть. Не слід вихвалятися, а чванство взагалі спустошує – все ніби добре, а є відчуття, що нічого не можеш. 

Професійно політикою займаються мало людей. Це дуже відповідально бачити справу, а не себе в ній. Приміряти на себе не лаври, а прагнути нести тягар відповідальності. Не боятися неможливого. Міцно стояти на ногах завдяки знанням та власному досвіду. Вміти сказати: «Ні, я не можу по-іншому, це моя позиція!». Все це пов’язано з однією обов’язковою передумовою – в основі особистості має лежати не здатність пристосовуватись, а ВІРА.

Вірую в Бога! Вірю в мудрість громади!

Ростислав ЯРЕМА.