Четвер, 28 Березня 2024 р.
15 Червня 2012

ПЕТРО ЦИБЕНКО: “УКРАЇНА НЕ СПОВНА ВІДДЯЧИЛА ВЕТЕРАНАМ”

Петро Цибенко«Вдосконалення роботи ветеранських організацій в світлі рішень VI з’їзду організації ветеранів України», – саме цю тему 11-15 червня обговорювали під час проведення в нашому місті обласного семінару голів райміської, районних та міських рад ветеранів та ветеранського активу. В його роботі взяли участь голова ради організації ветеранів України, народний депутат Петро ЦИБЕНКО, голови обласної, міської, районної рад ветеранів Володимир КУПРАТИЙ, Леонтій РОГАЛЬ, Антон МАЛИК та 36 голів інших ветеранських організацій області. 12 червня міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ зустрівся із учасниками семінару в сесійній залі міськради.

Затамувавши подих, ветерани та пенсіонери слухали 2-годинну промову гостя зі столиці Петра Цибенка. Він підвів під­сумки діяльності організації за 25 років та поділився планами.

– Наразі пріоритетним у нашій роботі є підготовка до 70-річчя Дня Перемоги, – зазначив Петро Степанович. – Також ставимо перед собою завдання щодо покращення співпраці ветеранських організацій із представниками влади. Приємно відзначити, що Кам’янець-Подільський має певні традиції в цьому питанні: ветеранські організації тісно співпрацюють із місь­кою та районною владами.

Занепокоєння в Петра Цибенка викликає недостатній рівень соцзахисту ветеранів та інвалідів Великої Вітчизняної війни.

– В Україні створена одна з найкращих законодавчих баз із точки зору соціального захисту ветеранів. Наприклад, за законом, інвалід Великої Вітчизняної війни І групи повинен отримати до Дня Перемоги 10 мінімальних пенсій. А сьогодні уряд звітує, що цього року ветерани отримали близько 2000 грн. На превеликий жаль, влада так і не оцінила належним чином заслуг наших ветеранів у Перемозі над фашизмом. Со­ціальні ініціативи Президента – кроки в правильному напрямку, але дуже повільні, й не кожна людина поважного віку може дочекатися гарантованих виплат. Не можна назвати цивілі­зованим і рівень пенсійного забезпечення, – стверджує нардеп.

Він також відповів на запитання присутніх, більшість з яких стосувалися доплат до пенсій та виплати знецінених заощаджень вкладникам Ощадбанку колишнього СРСР.

ПЕТРО ЦИБЕНКО: "УКРАЇНА НЕ СПОВНА ВІДДЯЧИЛА ВЕТЕРАНАМ"  Учасники семінару безпосередньо ознайомилися із роботою місцевих та районних осередків первинних ветеранських організацій, соціальних центрів «Довголіття» та «Надія». Зокрема, незабутні враження залишилися від відвідування первинної організації ветеранів (голова Дмитро Матус) факультету війсь­кової підготовки К-ПНУ ім.І.Огієнка (начальник Сергій Мальченко). Ветерани навіть позмагалися у влучності стрільби із пістолетів та автоматів, оглянули залу Бойової слави та навчально-матеріальну базу факультету.

На згадку гості отримали книги зі спогадами ветеранів Великої Вітчизняної війни, а Петро Цибенко – картину із зображенням Кам’янця.