Четвер, 18 Квітня 2024 р.
9 Листопада 2012

КАМ’ЯНЕЦЬКІ САПЕРИ І ВПРАВНА РЕМА

КАМ’ЯНЕЦЬКІ САПЕРИ І ВПРАВНА РЕМА18 одиниць вибухонебезпечних предметів та один саморобний вибуховий пристрій знищили протягом жовтня в Афганістані сапери, підготовлені в Кам’янець-Подільському центрі розмінування.

Українські військові успішно виконують завдання в складі Міжнародних сил сприян¬ня безпеці в Ісламській Республіці Афга¬ністан.

Група з протидії саморобним вибуховим пристроям під керівництвом майора Валентина Мельничука і група знищення вибухонебезпечних предметів, очолювана під¬полковником Ігорем Маматовим, щодня здійснюють перевірку злітно-посадкової сму¬ги аеропорту міста Чагчаран у провінції Гор, а також перевіряють автомобільний транспорт на наявність вибухонебезпечних предметів. До¬помагає українським миротворцям спеціально підготовлений ротвейлер Рема.

Лише протягом жовтня українські сапери перевірили на наявність вибухонебезпечних предметів 110 одиниць транспортних засобів, майже 200 км шляхів та понад 2 га території.

Міністр оборони України Дмитро Саламатін дав найвищу оцінку фаховій підготовці та професіоналізму офіцерів і військовослужбовців за контрактом Центру розмінування Збройних сил України, які проходять службу в складі Литовської групи з розбудови провінції Гор.

Сергій Фурдик