П'ятница, 29 Березня 2024 р.
9 Листопада 2012

ІНСПЕКТОРА – В НАРОД

ІНСПЕКТОРА - В НАРОДМенше письмових скарг від мешканців і більше результатів від своєї роботи сподіваються отримувати комунальники після запровадження в місті експериментального проекту. Відтепер кам’янчани зможуть побідкатися про ту чи іншу комунальну проблему своєму дільничому ЖКГ.

Покреативили щодо такого зближення з народом у департаменті ЖПДІ. Щоправда, ідея запровадити посаду менеджера комунального господарства, який би відповідав за певний мікрорайон, зародилася ще в січні минулого року. Нині ж задум таки втілили в життя.


– Є дільничі мі¬ліціонери й лікарі, то чому б не зробити дільничих комунальників? – аргументує ідею директор департаменту ЖПДІ Олеꬬсандр БАБЧИНСЬКИЙ. – Офіс такого працівника бу¬де не в кабінеті, а на вулиці. Щодня він обходитиме територію та зві¬туватиме щодо ви¬явлених проблем чи порушень.

Як обіцяють у департаменті, діль¬ничий контролюватиме сані¬тарний стан території, ремонт до¬ріг, вуличне освітлення міста, утримання світлофорів, озеленення (санітарне розчищення дерев, висаджування клумб), наявність урн для сміття і кришок каналізаційних люків, якість прибирання двірників та багато інших питань. До того ж так званий комунальний розвідник виконуватиме й функції інспектора, тобто матиме право притягнути до адмін¬відповідальності порушника, який, скажімо, спалює опале листя чи припаркував авто на зеленій зоні.

Завідувач відділу благоустрою департаменту ЖПДІ Юрій БЕЗНОСЮК розповів, на які дільниці поділили місто:

– Перша об’єднує мікрорайон Жовт¬невий, селище Смирнова та Біланівку. Друга й третя ділять центр міста, решта дільниць – селище Першотравневе, Руські фільварки та селище цукрозаводу. Отже, місто отримає 6 інс¬пекторів. Це не нові люди, а наші працівники. Незабаром вони матимуть спеціальну форму з надписом «Діль¬ничий ЖКГ», щоб мешканці їх впізнавали.

Ще без спецодягу, зате вже весь у роботі комунальний інспектор першої дільниці Дмитро КУХЛЕВСЬКИЙ, з яким ми вирішили разом вирушити в комунальну розвідку територією.

– Моя дільниця – експериментальна. Якщо все піде так, як було задумано, то проект реалізують і на інших п’яти, – каже Дмитро Вікторович.

Крокуючи Біланівкою, ми поцікавилися в новоспеченого дільничого, як воно – цілий день на ногах?

– Якщо я сидітиму в кабінеті, то моєї роботи не буде видно. Тому щодня моніторитиму свою дільницю за спеціально розробленою схемою. – Кожен мешканець має право підійти й повідомити про проблему в усній формі. Я зобов’язаний на це зреагувати, якщо питання входить до моєї компетенції.

Буквально за півгодини прогулянки ми зафіксували спалювання листя та сміття в каньйоні в районі Біланівки, складування гілля на прибудинковій території приватного будинку на вул.Тімірязєва, невпорядкований перекіп на вул.30 років Перемоги.

– Якщо порушення незначне, то дається декілька днів на його усунення, а в разі ігнорування попереджен¬-ня – складається адмінпротокол. При грубому порушенні протокол складається одразу, – пояснює Дмитро Кухлевський.

Чи наведуть комунальники лад у місті таким нововведенням, і як мешканці сприйматимуть такий контроль – покаже тільки час.