Субота, 20 Квітня 2024 р.
30 Листопада 2012

СКИНЬ РОКИ В «ДНІСТРОВСЬКИХ ЧАНАХ»

СКИНЬ РОКИ В «ДНІСТРОВСЬКИХ ЧАНАХ»Відтепер кам’янчанам і гостям Кам’янеччини не потрібно їхати за сотні кілометрів, аби оздоровитися в знаменитих лумшорських чанах.

28 листопада в туристичному комплексі «Ксенія», що в с.Врублівці, забулькотіли наші місцеві чани. За словами власниці комплексу Галини ЛОКАЙ, процедура оздоровлення в «дністровських чанах» відповідає оригіналу.


– Якось довелося побувати в Лумшорах, які прославились можливістю скупатися в чавунних ємностях з лікувальною мінеральною та джерельною водою. Там це роблять ще з 1600 р. – розповідає Галина Адамівна. – Знаю, що багато кам’янчан з цією метою спеціально їздять на Закарпаття. В Лумшорах розповідали про те, як люди, котрі не могли ходити, після такого купання йшли власними ногами. Крім того, це дуже гарно впливає на відновлення роботи судин.

Отож, я подумала, а чому б не зробити таке в нас. Взялася за роботу, побудувала на території комплексу спеціальну відкриту колибу. Два чани, кожен з яких важить по 1 тонні 300 кг, виготовили в Новограді-Волинському, на заводі, де виливають дзвони.

СКИНЬ РОКИ В «ДНІСТРОВСЬКИХ ЧАНАХ»Тепер уже маємо перших відвідувачів, які, до речі, приїхали з Києва і Хмельницького.

Під час купання людина перебуває в чані з джерельною водою, настояною на травах, під яким горить вогнище. Дно встелене камінням. Занурення починається у воду, яка має температуру тіла, потім вона підвищується до +40-44°С. Після того, як людина добре розігріється, – стрибає у холодну воду. В «Ксенії» для цього є басейн, а можна скупнутися одразу в річці.

Після таких процедур відступають радикуліт, ревматизм, остеохондроз. І влітку, і взимку купання відбувається на свіжому повітрі. Процедури в чанах покращують діяльність нервової системи та опорно-рухового апарату, позитивно впливають на загальний фізичний стан, мають омолоджувальну дію. Але людям із порушеннями роботи серця потрібно проконсультуватися з лікарем.

В один чан можуть вміститися близько 5 осіб. Вартість години використання чану – 250 грн.

Телефон для замовлень: 067-750-0107, 067-382-85-24.