Вівторок, 16 Квітня 2024 р.
4 Січня 2013

ЗГАСЛА СВІТЛА ЗОРЯ

Сергій ВЕСЕЛЬСЬКИЙНаприкінці минулого тижня Кам’янець вразила страшна звістка – загинув керівник репетиційної бази в Будинку офіцерів, організатор рок-фестивалю «Квітка on rock» Сергій ВЕСЕЛЬСЬКИЙ. Усі, хто знав цю життєрадісну, енергійну й повну ідей та планів людину, відмовляються вірити у вердикт слідчих: «самогубство». 

Сергій Весельський, якого і ровесники, і молодь по-дружньому звали просто «Генріхович», був відомий у місті звукорежисер, музичний діяч та організатор молодіжного руху. Він – один із перших у місті ді-джеїв, котрий на початку 80-х вів знамениту дискотеку «Фонограф». Музиканти декількох поколінь називають його людиною, яка відкрила їм світ рок-музики й дала поштовх для подальшого розвитку.

Сторінка Сергія Весельського в «Контактах», а також міські інтернет-форуми рясніють спогадами, співчуттями його родині та версіями того, як могла статись така трагедія.

22 грудня на своїй сторінці в «Контактах» Сергій Весельський залишив декілька записів:

«Дорогие друзья! В силу сложившихся определённых обстоятельств рок-карнавал в Доме офицеров на 26 декабря отменяется!!!», далі:

«Рок-студия Дома офицеров с Нового года закрыта… Спасибо Всем за участие и сотрудничество! Спасибо за фесты, которые МЫ с ВАМИ провели с 2007 года!!! Надеюсь на Новый год 2013!!! Вдруг, да что-то для Вас решится! Рок должен жить!!! С уважением КО ВСЕМ – ВАШ ГЕНРИХОВИЧ!!! ОТ ВСЕГО МОЕГО СЕРДЦА – ВАМ СПАСИБО!!! С НАСТУПАЮЩИМ НОВЫМ ГОДОМ!!!», і врешті:

«САМОЕ ГЛАВНОЕ, ЧТО КОНЕЦ СВЕТА ОТМЕНИЛИ!!! ЗНАЧИТ, БУДЕМ ЖИТЬ И ТВОРИТЬ ДАЛЬШЕ!!!».

Саме так, великими буквами й з багатьма знаками оклику, були зроблені ці записи. А 24 грудня – останній запис: «Репетиционка фактически уже закрыта в ДО. Пока решаю вопросы, как дальше… Генрихович».

26 грудня він пішов з дому назавжди. А 31 грудня в Будинку офіцерів кам’янецька музична «тусовка» попрощалася з одним зі своїх флагманів…

Вірш, написаний Сергієм Весельським влітку 1982 р., відображає його життєву позицію:

Друг мой, задержись без сожаления,

Пропусти спешащего вперёд…

Может, в это самое мгновенье –

Светлая звезда его взойдёт!

Помоги ему при первом взлёте,

Чтоб порыв высокий не угас…

У победы собственные сроки –

Пусть своё свершится в добрый час…


Завдяки Сергію Генріховичу на сцені «засвітилося» чимало юних талантів. Тож і пам’ять про цю людину нехай залишиться світлою та доброю.