П'ятница, 29 Березня 2024 р.
25 Січня 2013

ХЛІБ РОСТЕ НА ДРІЖДЖАХ, ЦІНИ – ТЕЖ

Приводом для прес-конференції нового директора департаменту економіки та розвитку інфраструктури міста Майї ГУРСЬКОЇ стало підвищення з 1 січня ціни на пшеничний і житньо-пшеничний хліб виробництва ТОВ «Український кристал».

– Головними чинниками, що впливають на ціну хліба, є вартість борошна, газу, електроенергії, паливно-мастильних матеріалів, розмір мінімальної заробітної плати, – повідомила журналістам Майя Дмитрівна. – Останнім часом ціни на борошно зросли в середньому на 12-14%, а саме борошно складає 40-45% собівартості хліба. Крім того, вартість газу збільшилась на 14,8%. Ще одним суттєвим фактором, що вплинув на збільшення роздрібних цін на хліб, є поетапне підвищення розміру мінімальної заробітної плати згідно із законодавством України. В результаті ціни на два види хліба «Українського кристалу» підвищились у середньому на 8 відсотків.

Також Майя Гурська повідомила, що в Кам’янці-Подільському працюють 6 підприємств-виробників хліба та хлібобулочних виробів (ТОВ «Український кристал», «Товтри», «Селена ЛТД», «Адоніс», ПП «Хліб Поділля» і ПАТ «Кам’янець-Подільський «Хлібокомбінат»). Окрім того, в торговельній мережі міста реалізуються хлібобулочні вироби 12 виробників з інших місць: Жванця, Чернівців, Хмельницького, Красилова, Волочиська, Чорткова та Рівного.

За даними директора департаменту, в середньому житньо-пшеничний хліб кам’янецьких виробників коштує 3,80-3,90 грн., а завезений з інших міст – 4,25-4,75 грн.