П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
25 Січня 2013

ЕПІДЕМІЇ НЕМАЄ. ПОКИ ЩО…

Американці у паніці: епідемія грипу охопила практично всю територію США, небезпечний вірус вже відібрав життя 18 дітей. У деяких штатах введено надзвичайний стан. Жертви грипу є в Польщі, Чехії та інших країнах. В Україні, на Львів¬щині, вже зареєстровано смерть

3-річної дитини внаслідок грипу.

Два тижні тому в школах розпочалося навчання. Учні повернулися піс¬ля зимових канікул, обмінялися вірусами. Поки що в нашому місті та ра¬йоні, за словами начальника міськрайонного управління Головного управління держсанепідемслужби у Хмельницькій області Олега КЕРНИЧНОГО, показник захворюваності на грип та ГРВІ не перевищив епідемпорогу і навіть нижчий, ніж торік.  

За тиждень, з 14 до 21 січня, в місті занедужали 283 особи, з них 95 дітей і 188 дорослих. У районі ця недуга скосила 189 осіб: 120 дітей і 69 дорослих. Тобто, фактичний показник захворюваності в місті становить 25,9%, районі – 27,8% при епідемпорозі відповідно 35,8% та 39,1%.

Лікарі та епідеміологи прогнозують, що епідемія грипу накриє українців наприкінці січня – на початку лютого, і чекають на «Каліфорнію», «Вікторію» та «Вісконсін».

А поки що медики радять не нехтувати профілактикою: дотримуватися режиму дня, повноцінно харчуватися, уникати масових скупчень людей, провітрювати приміщення, частіше мити руки і при перших симптомах застуди одразу ж викликати лікаря.