П'ятница, 29 Березня 2024 р.
1 Лютого 2013

ДІТЯМ ПОТРІБНІ НЕ ТІЛЬКИ ІГРАШКИ

У школі-інтернаті №2Існують речі, що не підлягають жодній субординації, не замальовані ніякими політичними фарбами й не ховають за собою якоїсь вигоди. Саме такою є постійна допомога засновника благодійного фонду «МіСт» ім.Михайла Савенка Дмитра САВЕНКА кам’янецьким дітям, доля яким усміхається, можливо, не так широко, як того хотілося б. Уже сьогодні ми бачимо впевнені кроки доброчинців: 24 січня на 32 двох’ярусні ліжка збагатилася школа-інтернат №2.

– У нас була нагальна потреба покращити умови проживання дітей у гуртожитку. Основна проблема полягала в придбанні нових ліжок, адже старі вже зовсім зношені, де¬яким з них понад 60 років, – розповідає завідувач школи-інтернату №2 Олена КОЗЛОВА. – Через це в дітей розвивалися сколіози та інші проблеми з хребтом. Погодився вирішити це питання Дмитро Михайлович. Межі вдячності таким людям просто немає. А ви би подивилися на реакцію дітей, коли ті побачили обновки! За верхні місця точилася справжня боротьба, адже раніше двох’ярусних ліжок у нас не було.

До вподоби тут і вдало підібраний дизайн подарунків.

– Вони не виглядають великими, незважаючи на те, що двоповерхові. Більше того, в спальнях значно побільшало місця. А сонячна, приємна для ока кольорова гама налаштовує на відпочинок. Тепер перебування діток у гуртожитку, а це щонайменше п’ять днів на тиждень, є справді комфортним, – додає Олена Володимирівна.

Вже наступного дня благодійників зустрічали в ДНЗ №17 «Світлячок». Сюди було привезено 15 чотирьох’ярусних ліжок (60 місць), 102 кв.м плитки для стін і 65 кв.м – для облицювання підлоги в коридорі, а також 10 шафок для одягу по 5 секцій у кожній.

Директор ДНЗ №17 «Світлячок» Леся Беспала,   Дмитро Савенко, начальник міськуправління освіти   Світлана Старченко, Сергій Ісаєнко  – Проблемами цього садочка ми опікуємося вже не вперше. І мені надзвичайно приємно, що наш подарунок служитиме цим діткам. Покращувати умови їхнього життя – це обов’язок кожного небайдужого українця, – зазначив президент новоствореного благодійного фонду «МіСт» ім.Михайла Савенка Сергій ІСАЄНКО.

Цього ж дня у місті відбулася нарада директорів інтернатних за¬кладів області. Провела її начальник управління освітньої діяльності та нормативного забезпечення ОДА Марія ГАВРІШКО. Однією з тем обговорення була співпраця обласних інтернатів із благодійними організа¬ціями. В контексті цього Сергій Миколайович розповів про фонд «МіСт»:

– Оскільки фонд обласний, ми плануємо взаємодіяти з усіма інтернатними закладами Хмельниччини. Сподіваємося, що співпрацюватимуть із нами й інші небайдужі люди та організації, котрі мають змогу хоч чимось допомогти таким дітям, адже будь-який фонд може повноцінно працювати лише за умови зацікавленості всіх верств суспільства цією проблемою.