Четвер, 28 Березня 2024 р.
15 Березня 2013

«Вісімку» ВИСАДИЛИ, «одиничка» ПОЇДЕ ДАЛІ

«Вісімку» висадили, «одиничка» поїде даліМаршрутки «одинички» незабаром не будуть затримуватися в Старому місті. Місцем їхнього базування відтепер стане зупинка «Кіно­прокат» на Підзамчі – саме сюди, за рішенням виконавчого комітету міськради від 14 березня, продовжили маршрут №1.

Тепер його пасажирські бусики, крім відрізка «Мікрорайон Жовтневий – Старе місто», обслуговуватимуть ще й приватний сектор Підзамча, а маршрут №8, який там курсував, узагалі знімають. Відпрацьовувати нові маршрути розпочнуть уже з 26 березня.

За словами заступника начальника управління доріг та інфраструктури департаменту ЖПДІ Сергія ДЕРГУНОВА, такі кроки планувалися давно. І ось тепер одним пострілом вбивають двох зайців: по-перше, нарешті ліквідують паркувальний майданчик «газельок» у самому серці Старого міста, а по-друге, звільнять місце стоянки «вісімок» на пр.Гру­шевського.

При цьому, кажуть в управлінні, кількість автомобілів і водіїв не скорочуватимуть – їх просто розподілять між рештою марш­рутів.

Так, із 17 мікроавтобусів восьмого маршруту 6 передадуть на обслуговування пасажирів «одинички». Решту ж розподілять між міськими маршрутами, яким наразі не вистачає «залізних коней»: три буси додають маршруту №11, ще по два направлять на маршрути №№ 2, 4 і 12. Для «одинички» ж відберуть лише найкращі автобу­-

си – жодних «ГАЗелей» на цей маршрут обіцяють не ставити.

Зникне із мапи міських перевезень і маршрут №14. Його ліквідують у зв’язку із збитковістю, адже, як кажуть в управлінні, мікроавтобуси «чотирнадцятки» курсували давно забутими для пасажирів дорогами.

Натомість у Кам’янці з’явиться ще й декілька нових напрямків. Працюватимуть вони на маршруті КП «Комунтранссервіс» і дублюватимуть рух комунальних автобусів у режимі маршрутного таксі з поз­начкою «А». Частину доходів від 50-ти приватних маршруток отримуватиме і комунальне підприємс­тво, а на ці кош­ти утримуватиме пільгові перевезення в період затримання виплат із Держбюджету.