Четвер, 28 Березня 2024 р.
29 Березня 2013

ЇХ У ЖИВИХ ЗОСТАЛОСЯ ЛИШ ДВОЄ

Павло ТіхоновІлля ЧеботарьовПавло ТІХОНОВ та Ілля ЧЕБОТАРЬОВ – останні двоє визволителів нашого міста, котрі сьогодні живуть у Кам’янці. 26 березня, в день 69-ї річниці визволення Кам’янця-Подільського від фашистських загарбників, ці імена разом з іменами їхніх бойових товаришів згадувало все місто.

Міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ завітав до визволителів додому, аби особисто подякувати за героїчний захист міста.

– Сьогодні ми, покоління, яке знає про війну із книг і фільмів, повинні низько схилити голови перед тими, хто захищав і визволяв наше місто, – зазначив Михайло Євстафійович під час мітингу в сквері Танкістів, що пройшов 26 березня.

Також того дня відбулося покладання квітів до братських могил у мікрорайонах міста, відбувся мітинг і на території Собору Олександра Невського, біля могили полковника Смирнова.

Естафету пам’яті перехопив Кам’янець-Подільський район, визволення якого тривало до 4 квітня 1944 р. 27 березня данину пам’яті визволителям біля меморіального комплексу загиблим 

воїнам у с.Довжок віддала громада району. На жаль, у Кам’янець-Подільському районі не залишилося в живих жодного з визволителів.