Середа, 24 Квітня 2024 р.
5 Квітня 2013

ДАВНІ ІСТОРІЇ – НОВІ МЕМОРІАЛИ

Заступник міського голови Василь СУКАЧ демонструє ескиз дошкиНові дозволи на підготовку проектів рішень про встановлення чергових пам’ятних дощок утвердили 1 квітня. Саме цього дня відбулось засідання комісії з розгляду питань встановлення меморіальних дощок і знаків у місті.

Першим кандидатом на вшанування виявився легендарний російський письменник українського походження Михайло Булгаков. У Кам’янці його меморіальну дошку планують встановити на фасаді школи-інтернату №2, де Михайло Опанасович разом із дружиною Тетяною мешкав 1916 р., коли служив у госпіталі Червоного Хреста.

Знову обговорювали і долю вже резонансних спільних дощок, які планують встановити на фасадах міських шкіл. Так, на розгляд сесії міськради комісія знову відправить проект встановлення пам’ятної дошки миротворцю Володимирові Максимчуку та афганцю Юрію Громовому на ЗОШ №12. А також рішення про розміщення на фасаді ЗОШ №15 спільного меморіалу воїнам-афганцям Олександру Волощуку та Валерію Бялковському.

Натомість без пам’ятної дошки ризикує зостатись адвокат Данило Бабічев. Клопотання про

увічнення його пам’яті на фасаді тієї ж школи-інтернату №2 комісія зрештою відхилила – не вистачило документів. А от пам’ять легендарного Йосипа Ролле, кажуть члени комісії, таки увіковічать. Документи на встановлення його меморіальної дошки вже збирають.