П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
5 Квітня 2013

СТАРА ГВАРДІЯ ЗДАЛАСЯ БЕЗ БОЮ

2 квітня в сесійній залі міськради знову переобирали голову Громадської ради. Нагадаємо, що перша спроба відбулася 20 березня за участю 73 громадських активістів (із 87 зареєстрованих) і тривала близько 3-х годин. Проте жоден кандидат не отримав потрібних 2/3 голосів, як того вимагає статут.

Цього разу голову вдалося обрати за годину, а на засідання з’явилося 55 представників громадських організацій. Попри таку малу кількість присутніх, юристи запевнили, що цього достатньо, аби вважати збори легітимними.

Кандидатів на цю посаду, як і минулого разу, було двоє: попередня очільниця Громадської ради Алла БУДАНЦЕВА, котра так і не з’явилася в залі, та підприємець Олег ГІЛЬОВСЬКИЙ. Таємне голосування, в якому взяли участь 52 особи, і визначило переможця. Ним став Олег Гільовський, якого підтримали 47 делегатів. Лише 5 проголосували за Аллу Буданцеву.

Новоспечений голова Громадської ради подякував за підтримку і довіру та запропонував кандидатури своїх заступників – Тетяни ОСТАФІЙЧУК, Сергія КРОТІКА та Анжели ЄПАНІШНІКОВОЇ. Присутні підтримали його вибір.

А от склад президії ради і голів комісій будуть обирати в робочому порядку.