Четвер, 28 Березня 2024 р.
12 Квітня 2013

НОВІ ПРАВИЛА І НОВИЙ КОНТРОЛЬ

На вивчення змін ПДР у водіїв залишається три дні. Вже з понеділка вони їздитимуть за новими правилами.

Для тих, хто за кермом, додадуть 11 нових інформаційних знаків, зобов’яжуть вмикати ближнє світло за містом із жовтня до травня, заборонять паркуватися на газонах, введуть нові терміни, як-от «острівець безпеки», «маневрування», «регулювальник». Нововведення нададуть пріоритет дорожнім знакам над розміткою. До розмітки білої та жовтої додасться синя (місця паркування на проїжджій частині) і помаранчева (тимчасова розмітка).

– Будуть посилені вимоги до проїзду повз автобуси з дітьми. Водії, які рухаються суміжною смугою, мають зменшити швидкість, а в разі потреби – зупинитися, щоб запобігти наїзду на дітей, які виходять з автобуса, – зазначив інспектор МВ ДАІ Олександр ЩЕГЕЛЬСЬКИЙ.

Звикатимуть кам’янецькі водії не лише до змін у правилах, але й до пильнішого ока ДАІ. На автодорогах міста й району з’явиться новий комплекс автоматичної фіксації перевищення швидкості під назвою «Гарпун», що працює в режимі он-лайн.

Він буде розміщений у броньованому сірому боксі й приєднаний до лазерного вимірювальника швидкості «TruCAM».

– Пристрій автоматично фіксує порушення й одразу передає інформацію на робочий комп’ютер стаціонарного посту чи ноутбук, який буде в патрульній машині, – пояснює старший інспектор ДПС ДАІ Віталій КАВКАЛО. – Про роботу комплексу водіїв попереджатимуть відповідні дорожні знаки. До речі, контейнер переносний і може встановлюватися в різних місцях. Така система створює так звану «контрольну зону». Якщо автомобіль перетне її з перевищенням швидкості, незалежно від того, в якій смузі він рухався, прилад зафіксує порушення.