П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
17 Травня 2013

СУСІДИ ЧУБЛЯТЬСЯ, СОБАКИ ГИНУТЬ

СУСІДИ ЧУБЛЯТЬСЯ, СОБАКИ ГИНУТЬЗі сльозами на очах до редакції звернулася жителька с.Жванець Оксана ЯНКОВСЬКА. Вона і досі не може втямити, чому загинула її домашня улюблениця Джесіка.

Королівський мармуровий дог, котру намагався врятувати ветеринар, у страшних муках загинула в неї на очах у ніч на 14 квітня. Що спричинило конвульсії в бідолашної тварини? Щоб усе з’ясувати, наступного дня труп собаки відвезли на хіміко-токсилогічне дослідження до державної лабораторії ветеринарної медицини. Ветеринари встановили, що 8-річного дога отруїли фосфідом цинку. Ця отрута смертельно впливає на тварин, котрі помирають впродовж декількох годин, переживаючи жахливі страждання. Такий результат приголомшив Оксану Володимирівну. І вже 19 квітня вона звернулася із заявою до райвідділу міліції.

– Відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.299 ККУ (жорстоке поводження з тваринами). Особу людини, котра отруїла собаку, ще не встановили. Але факти отруєння домашніх і свійських тварин у нашому районі не є поодинокими, – прокоментувала інспектор по роботі з населенням та ГФ райвідділу міліції Ольга ШМОРГАЛ.

– Джесіка, незважаючи на свій кремезний зріст, мала лагідну вдачу, любила людей, гралася з дітками, – розповідає Оксана ЯНКОВСЬКА. – Вона була не лише чотирилапим другом, а й рівноправним членом родини. Не розумію, навіщо було труїти собаку, яка жила на приватному подвір’ї і нікому не дошкуляла? В мене є підозра, хто міг так вчинити. Односельчанка бачила, як сусід близько 20.00 кидав на наше подвір’я щось загорнуте в пакетик. Я думаю, що то була отрута. Бо вже через годину на цьому ж місці ми знайшли ще живу Джесіку, але із роздутим животом.

Зазвичай правоохоронцям не завжди вдається знайти і притягнути винних у смерті тварин до кримінальної відповідальності. Тому залишається лише здогадуватися, кому і чим завинила Джесіка…