П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
30 Серпня 2013

ДО НЕЗАЛЕЖНОСТІ – У ВИШИВАНЦІ Й З РЕКОРДНИМ ПРАПОРОМ

ДО НЕЗАЛЕЖНОСТІ - У ВИШИВАНЦІ Й З РЕКОРДНИМ ПРАПОРОМБез феєрверка і зайвих пишнот, зате у вишиванках відсвяткували кам’янчани 22-у річницю Незалежності України. Дивували на цьогорічному святі хіба деталі – пошитий спеціально до Дня Незалежності найбільший в історії міста синьо-жовтий стяг (3х15 метрів) і наймасовіший у Кам’янці парад яскравих вишиванок. 

Окрім патріотичної ходи підтримали цього року й ще одну традицію – напередодні, у День Державного прапора, десятьом юним кам’ян­чанам, що досягли 16-річного віку, представники міської влади урочис­-то вручили паспорти громадянина України.

Традиційний парад же стартував на площі перед Будинком культури. До кількох сотень дітей і дорослих у вишитих сорочках, розшитих сукнях і колоритних костюмах тут приєдналися й не менш патріотично вбрані можновладці й чиновники. Найбільше в параді відзначився численний колектив КП «Міськтепловоденергія», який пройшов власною ходою від вул.Тімірязєва до МБК та влився у загальноміську ходу. Поклавши квіти до пам’ятника Тарасові Шевченку, її учасники тисячною колоною рушили до Ратуші. Велетенського національного прапора на чолі колони несли півсотні солдатів 11-го понтонно-мостового батальйону, а згодом він замайорів на ратушній вежі.

З-поміж натовпу барвистих вишиванок вирізнялася ще одна яскрава колона – учасників військово-історичного фестивалю «Остання столиця». Залпи їхньої зброї вже третій рік поспіль стають невід’ємною часткою святкування Дня ДО НЕЗАЛЕЖНОСТІ - У ВИШИВАНЦІ Й З РЕКОРДНИМ ПРАПОРОМНезалежності. А компанію сотні реконструкторів цьогоріч склав і вже відомий броньовичок. Із «Богатиря» його «перехрестили» на «Черника» й, прикрашеного символікою січових стрільців, відправили в бій за останню столицю УНР.

Гуляти ж почали одразу після офіційних привітань нардепа Володимира МЕЛЬНИЧЕНКА й секретаря міськ­ради Анатолія КАЧУРОВСЬКОГО. Хедлайнером свята став академічний ансамбль пісні й танцю «Козаки Поділля» – його виступ приберегли насамкінець. А поки глядачі чекали вечора й обіцяного владою феєрверка, їх розважали молоді кам’янецькі таланти. Темноти й «Козаків» ка­м’янчани дочекалися, а от спалахів у святковому небі побачити їм так і не судилося. Вочевидь, цього разу на видовищах у міськраді вирішили зекономити, от лише в програмі про це попередити забули. Тож завершувати суботній вечір тисячам кам’янчан довелося, романтично вдивляючись у зоряне небо.