П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
18 Жовтня 2013

ВІЧНО МОЛОДИЙ ЮВІЛЯР

ВІЧНО МОЛОДИЙ ЮВІЛЯРСвяткування цієї поважної дати можна вважати своєрідною генеральною репетицією перед знаменним 100­річним ювілеєм закладу. На урочистість, що відбудеться 22 жовтня, о 12.00, в актовому залі університету, очікуються поважні гості, серед яких очільники області й міста, зокрема губернатор Василь Ядуха і його заступники, міський голова Михайло Сімашкевич, народний депутат України Володимир Мельниченко, колеги із суміжних вищих навчальних закладів Хмельницького, Івано­Франківська, Рівного, Чернівців та інших міст, з якими наш університет тісно співпрацює.

Відзначення 95­річчя К­ПНУ ім.І.Огієнка включає доволі широке коло заходів. Упродовж усього жовтня в університеті проходять приурочені до ювілею наукові конференції, семінари та круглі столи, спортивні змагання серед студентів і учнів старших класів шкіл міста, конкурс фотографій «Моя alma mater». Напередодні свята, 21 жовтня, відбудеться презентація книги «Доктори наук, професори Кам’янець­Подільського університету імені Івана Огієнка», а історія й наукові здобутки університету будуть представлені в експозиції «Історія Університету в документах» та на виставці наукових і навчально­методичних праць викладачів і студентів.

Сам день ювілею, крім урочистого засідання вченої ради університету й нагородження найкращих науково­педагогічних працівників, буде багатим ще й на культурно­мистецькі акції: конкурс на найкращу роботу з квілінгу «З любов’ю до Alma mater», ювілейні фотовиставки у навчальних корпусах і гуртожитках, Кубок ректора з КВН і мистецький фестиваль «Таланти Університету».

Про перші дні університету далекого 1918 року очима його викладача Леоніда Білецького, про нинішні здобутки вишу й перспективи розвитку в найближчі роки в баченні діючого ректора Сергія Копилова, а також про деякі наукові напрацювання читайте на стор. 6­7.