Четвер, 18 Квітня 2024 р.
25 Жовтня 2013

А КРАЩЕ Б НЕ РЕМОНТУВАЛИ!..

Вул.Князів КоріатовичівЗдавалося б, людям, які днями звернулися до «ПОДОЛЯНИНА», нарікати на долю зовсім нічого. Адже, незважаючи на обмаль коштів у Державному та регіональних бюджетах, їм якимось дивом таки пощастило втрапити до невеликого числа тих, біля чиїх домівок дорогу таки полатали. От тільки радості в голосі наших читачів з цього приводу чомусь немає. Всі як один кажуть: краще б узагалі нічого не робили, ніж зробили це так, як, для прикладу, в селищі Жовтневому, селах Тарасівка і Смотрич.

ПІСЛЯ РЕМОНТУ- НІ ПРОЙТИ, НІ ПРОЇХАТИ

Відрізок дороги на вул.Князів Коріатовичів, де розташована кінцева зупинка дев’ятого маршруту, після численних скарг мешканців прилеглих будинків таки відремонтували. Але зробили це так, як кажуть місцеві, що й ходити страшно, не те, що їздити.

– Ремонтники, які приїхали латати дорогу, зробили її ще гіршою, ніж раніше. Ями, які тут і так були немаленькими, розрили ще більше, а зверху на них просто висипали машину щебеню, – розповідає Тетяна, яка живе прямісінько біля розбитої дороги. – Тепер з-під коліс численних автомобілів величезне каміння розлітається в різні боки, потрапляючи то в металевий паркан, то у випадкового пішохода. Біля будинку неможливо ні пройти, ні проїхати, особливо після дощу.

Куди звертатися по допомогу, люди не знають, тож сподіваються, що бодай через газету їх таки почують і до зими залатають величезні діри прямісінько біля приміської траси.

НАМІШАЛИ ВСЕ, ЩО МАЛИ

Не задоволені ремонтом дороги і мешканці с.Тарасівка. Відрізок шляху від головної траси в напрямку села тут полатали по-особливому: потрісканий і розбитий асфальт вкрили сумішшю глини, щебеню та чималих каменюк. Та-

ке ноу-хау від дорожників мешканці Тарасівки, м’яко кажучи, не оцінили.

Цей відрізок дороги селянам і дачникам досить часто доводиться долати пішки. А від зупинки попутного транспорту до села ще близько 2 км. Тротуару на цьому проміжку немає, тож і взимку, і влітку крокувати доводиться просто по дорозі. Втім після ремонту, скаржаться тарасівчани, цей шлях для них перетворився на смугу перешкод, подолати яку, особливо в темну пору доби, проблематично.

Непереливки на «відремонтованій» смузі і водіям. Адже тепер після осінніх дощів проїхати тут можна буде лише коліями від коліс транспорту. Що робитиметься на дорозі взимку, навіть уявляти не хочеться. Адже грузнути в суміші снігу, глини і каміння, напевне, будуть навіть коні.

ГРОШІ Є, А РУК НЕ ВИСТАЧАЄ

А от мешканцям приміського села Смотрич про свою дорогу залишається тільки мріяти. Як розповів нам смотричанин Микола Альбінович, ще два роки тому депутати сільради запевнили мешканців, що дорогу буде відремонтовано. Сказали, що й гроші на неї виділили. Але після того, як ями засипали кількома машинами щебеню, увесь ремонт головної транспортної артерії села раптово закінчився.

Дорога до ТарасівкиДовго «насипна» траса Смотрича не прослужила – каміння автомобілі розкидали по узбіччю, ями ж на дорозі стали ще більшими та глибшими. Тепер, як каже чоловік, вона в настільки жахливому стані, що навіть водії сільського рейсового автобуса змушені змінювати маршрут. Чоловік дивується, де ж зрештою такий обіцяний представниками влади асфальт?

Із цим же запитанням ми звернулися до голови Колибаївської сільської ради, куди входить с.Смотрич, Миколи ЧАЙКОВСЬКОГО.

– Цього року на капітальний ремонт відрізку дороги в с.Смотрич нам виділили 109 тисяч гривень із Державного бюджету, – пояснює Микола Іванович. – Але затримує ремонт шляхова дільниця, з якою ми уклали договір. Її робітники зайняті ремонтом на інших дорогах району, тож ми просто чекаємо своєї черги. Сподіваємося, що до зими дорога буде готова.

Звісно ж, ремонт – поняття відносне. Втім складається враження, що місцеві чиновники розуміють його дуже по-різному. Бо ж поки місто вкладають бруківкою й причепурюють кольоровою плиточкою, поза його межами, здається, вкорінюється власний дорожній естетизм.