Середа, 01 Травня 2024 р.
13 Грудня 2013

ОДНІ ПРИРУЧАЮТЬ, ІНШИХ КУСАЮТЬ

ОДНІ ПРИРУЧАЮТЬ, ІНШИХ КУСАЮТЬЗграя із семи собак минулого тижня стала причиною тривожних дзвінків до редакції «ПОДОЛЯНИНА». Чотирилапі не просто комусь мозолили очі чи заважали гучним гавканням – вони покусали двох людей. На гострі зуби обидві постраждалі жінки натрапили на території міської лікарні на вул.Матросова, де умовно безпритульні тварини «поселилися» вже давно.

– Моя онука лікується в стаціонарі. Ввечері, після 16.00, я вийшла в аптеку купити їй ліки, а на мене накинулися декілька собак, які, очевидно, живуть біля гаражів лікарні, – розповіла кам’янчанка Валентина. – Не знаю, чим би все закінчилося, якби не чоловік, котрий був неподалік і відігнав зграю.

У лікарні Валентині обробили рану, а про інцидент жінка повідомила лікарів, вважаючи ненормальним те, що табун собак розгулює на території, куди постійно приходять багато людей.

А вже наступного дня до списку покусаних потрапила й працівниця лікарні. Цю інформацію нам підтвердив заступник головного лікаря з материнства та дитинства міської лікарні №1 Василь ЗАВАЛЕЦЬКИЙ. З його слів, собаки справді покусали ще й акушерку, яка після цього змушена була отримати антирабічну вакцину.

На території гаражів лікарні ми справді побачили собак, щоправда, тільки трьох. Місцевий механік пояснив, що тварини самі сюди прибилися, їх підгодовують водії та сторож.

– Сьогодні вранці, очевидно, вже після скарг, чотирьох із семи собак виловили, – повідомив чоловік. – За іншими, напевно, також приїдуть. Хоча вони не були агресивними.

Втім інакше думають батьки, котрим доводиться приводити в лікарню дітей. І їх можна зрозуміти.

– Якось нам довелося приїхати до лікарні посеред ночі, бо син дуже кашляв, – розповідає кам’янчанка Тетяна. – Уявіть, що я відчувала в той момент, коли побачила, як до нас, гавкаючи, наближається зграя собак?! А навколо – жодної душі. Добре, що ми вже були неподалік від дверей приймального відділення, і нам встигли відчинити. Це ж абсурдно – почуватися в небезпеці на території медичного закладу!

Вже через декілька днів після того, як чотирилапі покусали людей, нам стало відомо, що відповідні служби, отримавши дзвінки зі скаргами від працівників лікарні, вжили заходів з «ліквідації агресивних безпритульних тварин» на території.

Втім занепокоєння в людей викликала не тільки ця зграя хвостатих безхатченків. Мешканці мікрорайону Черемушки кажуть, що двоє безпритульних собак нещадно пороздирали вже з десяток котів у їхніх дворах, в тому числі й домашніх.

– Ми боїмося випускати своїх улюбленців з хати, бо не хочемо, аби ці собаки їх пошматували. Вже зверталися до дільничого інспектора міліції. Він приходив, вислухав нас, та й на тому все, – каже Мирослава Дмитрівна, яка живе на вул.Червоноармійська. – Дзвонили і в комунальні служби, але поки що результату немає. Одна сусідка тих собак підгодовує, а вони собі хазяйнують, лякаючи людей.