П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
14 Лютого 2014

ЖІНКИ ТЕЖ ЗАХИЩАТИМУТЬ КРАЇНУ

ЖІНКИ ТЕЖ ЗАХИЩАТИМУТЬ КРАЇНУРеволюція в Україні триває. Кам’янецький Майдан також не вщухає, демонструючи солідарність із головною площею столиці. Кілька десятків мітингувальників продовжують щодня збиратися на майдані Відродження (у будні відтепер збираються о 17.00, в суботу – о 15.00, в неділю – о 12.00). Люди, більшість з яких старшого віку, не лише слухають виступи опозиціонерів і один одного, а й обговорюють деякі рішення, як-от створення в місті Народної ради.

Тим часом чимало кам’янчан підтримують загальнонаціональний протест у Києві. Нещодавно виступав зі своїми піснями на сцені київського Майдану кам’янчанин Ярослав ГЕНИК.

А ось наша землячка Марія БЕРЛІНСЬКА, магістрантка Києво-Могилянської академії, бере участь у протестах з 22 листопада. За цей час активістка давала коментарі для інформагентства «Reuters», «BBC» і навіть іранському «Press TV». У нещодавньому інтерв’ю «Громадському телебаченню» Марія зазначила:

– Жінки не допомагають робити революцію, жінки так само роблять революцію, на рівних. Я постійно спостерігаю, як вони носять бруківку і тягнуть поранених, роблять бутерброди і будують барикади, навіть кидаються відбивати наших хлоців від «Беркута». В цій революції гідності ми маємо орієнтуватися на європейські цінності, ми різні, але ми рівні. Тут не може мати місце будь-яка дискримінація, тільки повага та взаємодопомога.

Разом з однодумцями Марія Берлінська створила жіночу сотню самооборони. Її учасниці вже проводять тренування під керівництвом бійця французького легіону і готові стати на захист свободи.