Середа, 24 Квітня 2024 р.
28 Лютого 2014

КИЙКИ «БЕРКУТА» СКАЛІЧИЛИ КАМ’ЯНЧАНИНА

Денис ЦЕМА18 лютого в Києві силовики жорстоко побили та впритул стріляли з травматичної зброї в нашого земляка – 23-річного Дениса ЦЕМУ. Хлопець зазнав 5 вогнепальних поранень, одне з яких – у голову. Пораненого козака четвертої сотні Самооборони Майдану, котрий стікав кров’ю, монахи з Михайлівського монастиря перенесли до собору, а вже звідти швидкою доправили до інституту нейрохірургії. Того ж дня Дениса прооперували столичні медики. Побоюючись переслідувань, 19 лютого батьки власним авто забрали сина до Кам’янця-Подільського. Коли ж ситуація в країні більш-менш стабілізувалася, а переслідування активістів Майдану припинилося, Денис повернувся лікуватися до Києва, в клініку «Борис».

– Лікарі обстежили сина. В нього діагностували струс і забій головного мозку, поранення від пострілів. Він лікується, хоча до повного одужання ще далеко. Ми вдячні столичним лікарям і кам’янецькому лікарю Володимиру МЕРЛЮКУ, котрий рятував дитину в нас удома, робив перев’язки та ставив крапельниці. Також подяка всім небайдужим людям, які підтримують нас і морально, і матеріально, – «ПОДОЛЯНИНУ» розповіла мати Валентина Степанівна.

Рідні Дениса згадують: коли хлопець дізнався, що «Беркут» розігнав і відгамселив мирних студентів, котрі вийшли на Майдан, аби відстояти свою позицію, всидіти вдома не зміг. 3 грудня він сам уже стояв на Майдані. Необдумані вказівки та жорстокість «Беркута» вклали Дениса на тривалий час на лікарняне ліжко. Попереду в нього – ще курс реабілітації. Зрозуміло, на це потрібні чималі гроші. Допомогти поставити козака на ноги може кожен із нас, переказавши кошти на номер картки: 6762 4683 1676 4780 («ПриватБанк»).

Телефон матері Валентини Цеми: 097-226-22-14.