Четвер, 18 Квітня 2024 р.
21 Березня 2014

МИ НЕ ПОВИННІ ПРО ЦЕ ЗАБУВАТИ!

МИ НЕ ПОВИННІ ПРО ЦЕ ЗАБУВАТИ! Привітання Володимира МЕЛЬНИЧЕНКА

Привітання Михайла СІМАШКЕВИЧА


26 БЕРЕЗНЯ – 70-ТА РІЧНИЦЯ ВИЗВОЛЕННЯ КАМ’ЯНЦЯ-ПОДІЛЬСЬКОГО

ШАНОВНІ КАМ’ЯНЧАНИ!

Леонтій РОГАЛЬЩороку, в березні, ми в глибокій шані низько схиляємо голови в пам’ять про воїнів, що в ці весняні дні 1944 р. визволяли наш рідний Кам’янець-Подільський від німецько-фашистських загарбників.

У перший же день війни, вранці 22 червня 1941 р., німецькі літаки скинули смертоносний вантаж на наше місто. Палали будинки, гинули люди – почалася найстрашніша за всю історію людства війна. Вже 10 липня 1941 р. ворожа нога ступила на територію нашого міста. Відтоді й до 26 березня 1944 р. Кам’янець-Подільський перебував в окупації.

Всього на території міста було вбито і по-звірячому закатовано понад 85 тис. невинних людей.

Звільнення Кам’янця-Подільського військами 1-го Українського фронту відбувалося в ході Проскурівсько-Чернівецької операції, яка тривала з 4 березня до 17 квітня 1944 р.

За визволення нашого міста розгорнулися важкі кровопролитні бої. 6495 радянських воїнів-героїв віддали життя в цьому двобої з німецько-фашистськими загарбниками і сплять вічним сном у братських могилах на теренах міста. Про це ми ніколи не повинні забувати.

Дорогі ветерани Великої Вітчизняної війни, дорогі кам’янчани, щиросердечно вітаємо Вас з 70-ю річницею визволення міста!

  Вічна слава і вічна пам’ять радянським солдатам, партизанам, підпільникам, усім людям доброї волі, які полягли в жорстоких боях з німецько-фашистськими загарбниками за честь і незалежність нашої Батьківщини!

Леонтій РОГАЛЬ,

  полковник у відставці, голова міської ради ветеранів, член обласної ради ветеранів України.

26 березня, об 11.00, у сесійному залі міськради  

відбудуться урочистості з нагоди річниці визволення міста.