Четвер, 25 Квітня 2024 р.
28 Березня 2014

«ПРАВИЙ СЕКТОР», ВЕДЕРНІКОВ І ПІВЛИМОНА ЄВРО

Гучну заяву про вимагання зробив власник ТМ «Вікно Плюс» Сергій ВЕДЕРНІКОВ, демонструючи журналістам папірець, на якому написана сума в іноземній валюті з багатьма нулями.

Зі слів підприємця, такий нескромний запис йому залишив командир місцевого осередку «Правого сектору» Олександр КРАВЧЕНКО після візиту на його фірму.

«ВІКНО-ПЛЮС» ХОТІЛИ ЗАВЕСТИ В МІНУС?

Сергій ВЕДЕРНІКОВПрес-конференцію знаний у місті бізнесмен і депутат облради скликав 25 березня, через день після інциденту на підприємстві, повідомляючи, що має намір звернутися до міліції, СБУ й прокуратури міста.

– Вчора, близько 10-ї години ранку, на територію «Вікно Плюс» приїхали декілька хлопців у чорній формі з нашивками «Правий сектор», озброєні дубинками, пістолетами, газовими балончиками і в бронежилетах, – каже Сергій Лео­нідович. – Очолював їх мій колишній працівник Олександр Крав­ченко, який представився керівником «Правого сектору». Він сказав, що я як колишній член Партії регіонів, за їхньою інформацією, спонсорував цю політичну силу і «тітушок», тому повинен постати перед народним судом на Майдані. На прохання надати докази Олександр відповів, що не зобов’язаний цього робити. Натомість заявив, що питання можна вирішити по-іншому, і, відірвавши з настільного календаря листок, написав на ньому суму 500 000 євро, яку я повинен йому передати до вечора.

Як каже Сергій Ведерніков, ввечері того ж дня у телефонній розмові він відмовився «озолотити» вимагателя й отримав погрозу. Тому тепер публічно заявляє, що готовий пройти люстрацію, прозвітувати про свої статки і «захищати власну гідність», об’єднавшись з іншими підприємцями, до котрих також навідувалися непрохані гості.

«ПРО МАЙДАН ГОВОРИВ, АЛЕ ГРОШЕЙ НЕ ПРОСИВ!»

Сам же Олександр Кравченко на звинувачення підприємця реа­гує спокійно, називаючи «Правий сектор» кісткою в горлі системи. Хлопець каже, що разом зі своїми бійцями до бізнесмена справді навідувався і спонсором регіоналів його таки називав. Втім озброєння до зубів і будь-яке вимагання грошей командир «Правого сектору» називає неправдою.

– Сергій Ведерніков був далеко не останньою людиною в Партії регіонів. Тому ми прийшли йому нагадати, що всі, хто мав відношення до репресивно-деструктивної машини цієї політичної сили, відповідальності не уникнуть. Я сказав йому, що вже багато осіб публічно просили вибачення на Майдані. Жодного ж слова, яке можна назвати наклепом, погрозою чи вимаганням, у нашій розмові не було, а на папірці, про який ви запитуєте, я писав номер свого телефону. Чому ж Ведерніков не викликав опергрупу, якщо йому щось загрожувало, як він каже? Повірте, якби у своїх діях ми хоча б раз вийшли за рамки закону, то вже давно сиділи б у камері. Ми не злочинне угруповання, яким багато хто хоче нас зробити, ми, навпаки, тісно спів­працюємо з правоохоронними органами.

Наразі заява від підприємця лежить у прокуратурі, а міліцією відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.189 ККУ (вимагання).