Четвер, 28 Березня 2024 р.
28 Березня 2014

РЯДОВІ АРМІЇ ЯНГОЛІВ ДОБРА

Сергій Ісаєнко з головою Наглядової ради Міжнародного благодійного фонду «Україна - 3000» Катериною Ющенко та  виконавчим директором Асоціації благодійників України Юлією Яндровою21 березня в Києві, у приміщенні Національного культурно-мистецького і музейного комплексу «Мистецький арсенал», відбулася церемонія нагородження переможців II Національного конкурсу «Благодійна Україна». Найкращі благодійники отримали найвищу доброчинну нагороду України – «Янгола Добра» у вигляді унікальних бурштинових статуеток, а також подяку і визнання суспільства.

Серед понад двох сотень номінантів був і добре відомий кам’янчанам Хмельницький благодій-

ний фонд «МіСт» ім.Михайла Савенка (засновник Дмитро САВЕНКО, президент Сергій ІСАЄНКО), який змагався із 40 конкурсантами у номінації «Регіональний благодійний фонд».

– Перемоги ми поки що не здобули, але це жодним чином не впливає на бажання нашого фонду і в подальшому надавати допомогу тим, хто її потребує, – розповідає учасник церемонії Сергій Ісаєнко. – Ми навіть радіємо конкуренції, адже якщо в Україні буде якомога більше благодійних фондів і небайдужих до чужої біди людей, це означатиме усвідомлення заможними людьми соціальної відповідальності бізнесу перед суспільством. Цього року з Хмельниччини в конкурсі взяли участь два фонди: «МіСт» ім.Михайла Савенка і благодійний фонд «Хесед-Бешт», але я сподіваюся, що наступного року конкурсантів буде набагато більше. Власне церемонію, яку проводив «голос Майдану», письменник і бард Володимир Гонський, було присвячено Українському народу, його моральному подвигу, унікальній самоорганізації. На початку вечора організатори відзначили символи Майдану, які уособлюють ідеї благодійності, волонтерства, відповідальності перед суспільством. Це Медична служба Майдану, Свято-Михайлівський золотоверхий монастир, Мальтійська польова кухня і 5 канал (за телемарафон «Небесна сотня»).

Головою конкурсної комісії була Маргарита СІЧКАР, президент Благодійного фонду анімалотерапії, головою оргкомітету – Олександр МАКСИМЧУК, президент Асоціації благодійників України. Співорганізатором конкурсу виступив Міжнародний благодійний фонд «Україна – 3000»

(голова Наглядової ради Катерина ЮЩЕНКО).