П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
18 Квітня 2014

ХЛІБ – ЦЕ НЕ ТІЛЬКИ БОРОШНО…

Володимир ЮР’ЄВПідвищення цін на продукцію деяких хлібовиробників області продовжує турбувати кам’янчан. У своїх телефонних дзвінках до редакції вони запитують, чи очікувати підвищення цін на продукцію місцевих виробників, які поки що тримають попередні розцінки.

По коментар ми звернулися до керівництва підприємства «Український кристал» і отримали такі пояснення.

«Десять років займаюся виробництвом хліба, і найважче в цій справі – пояснювати, чому ми змушені підвищувати ціни на продукцію.

Ви знаєте, ми, виробники хліба, як між двох вогнів: з одного боку – покупець, який не до кінця розуміє, чому зростають ціни; з іншого – постачальники, зокрема борошна, які не відповідають ні перед ким, а просто підвищують ціни. Наприклад, ціна на борошно за останні три місяці зросла на 0,9 грн. Пояснення постачальників прості: нам підвищили ціну на зерно, а хто грає ціною на зерно – всі давно знають. Є трейдери-монополісти, яким вигідне підвищення ціни на долар, адже вони занижують ціну на зерно влітку, в період збирання врожаю, і підвищують навесні, тим самим збільшуючи свої прибутки.

Крім того, на ціну хліба впливають дуже багато факторів: енергоносії, вода, сировина, заробітна плата, податки, амортизація тощо, які за останні півроку стрімко зросли в ціні. Скажу відверто, що підприємство, яке виробляє лише хліб, однозначно збиткове, тому ми розширюємо спектр своєї діяльності: кондитерські вироби, печиво, фірмова торгівля, цех з виготовлення квасу та молочний цех, відновлюємо заморожування овочів і фруктів, яким колись успішно займалися.

Повірте, на сьогодні «Український кристал», напевне, – останнє підприємство, яке ще не підвищило цін. І це тільки тому, що ми з колективом, передбачивши таку ситуацію, створили запас сировини за попередніми цінами.

Наша мета – не підвищувати цін до Пасхи, дати можливість покупцям відсвяткувати і хоч якось підтримати шанувальників нашої продукції.

Ми цінуємо кожного нашого покупця, тому відтягуємо подорожчання до останнього. Але, якщо влада не надасть допомоги з державних фондів, підвищення цін буде вимушеним.

Підприємство намагається зрозуміти кожного, допомогти, підтримати, якось зарадити в цей тривожний час.

Що робимо:

1. Наші фірмові кіоски і надалі будуть реалізувати всю продукцію за цінами виробника.

2. У пекарнях впроваджуємо розпродаж, тобто залишок хліба буде продаватись зі знижкою (це дасть можливість заощадити).

3. Ведемо переговори з обласною адміністрацією стосовно одержання підтримки з держрезерву.

Сподіваюся, що разом ми переживемо нелегкі часи в нашій країні.

Користуючись нагодою, передаю всім кам’янчанам від нашого колективу вітання з Великодніми святами! Зі святом вас! Нехай ніщо не засмутить цього дня, і в подальшому Бог оберігає всіх нас!

Від імені колективу, директор ТОВ «Український кристал» 

Володимир ЮР’ЄВ».