Вівторок, 16 Квітня 2024 р.
18 Квітня 2014

ЯЙЦЯ ВЕЗУТЬ – АЖ ХАТИ ТРІЩАТЬ

Минулого тижня до народного депутата України Володимира МЕЛЬНИЧЕНКА звернулися жителі с.Гуменці. Представники громади поскаржилися, що по території села курсують 50-тонні вантажівки, які відкрито перевозять відходи від виробництва ПАТ «Агрофірма «АВІС» та комбікорм. За словами селян, автомобілі в день вивозять близько 500 т гною. Водії часто зупиняються поблизу магазину, після чого на подвір’ї залишаються шматки тушок. Такі перевезення несуть екологічну небезпеку, від руху транспорту на фасадах будинків з’явилися тріщини.

Селяни збираються перекрити дорогу, оскільки їхні крики про допомогу вже довгий час залишаються поза увагою можновладців. Керівництво птахофабрики, яке змінюється ледь не щодня, також не реагує на скарги місцевих жителів. Нічим зарадити своїм виборцям не може і сільський голова Інна АБДУЛКАДИРОВА, яка вживала всіх можливих заходів, аби зупинити технологічні перевезення із заводу. Більше того, вона сама стала «жертвою» виробництва, адже і її будинок страждає через рух вантажівок.

У зв’язку з цим, минулого вівторка помічник народного депутата Сергій ТИМЧУК разом із керівництвом райради Миколою ЖОГАНОМ і Василем БУГЕРЧУКОМ зустрічались із активом села та сільським головою.

16 квітня, за дорученням Володимира Мельниченка, Сергій Тимчук у присутності керівництва району зустрівся із головою Хмельницької ОДА Леонідом ПРУСОМ і розповів очільнику області про проблеми в Гуменцях, а також надав лист від народного депутата та копію звернення селян. За словами помічника народного депутата, першочерговим рішенням повинно стати будівництво об’їзної технологічної дороги. Голова ОДА пообіцяв зробити все можливе для вирішення проблеми:

– Леонід Іванович складає враження досить професійної та толерантної людини. Він уважно вислухав прохання жителів Гуменців, а також подякував їм за розуміння, за те, що не вдались до перекриття дороги. Губернатор пообіцяв в екстреному порядку вивчити питання та провести переговори із власниками фабрики. А також подякував Володимиру Мельниченку за те, що, попри неабияке навантаження, звернув увагу на таку вкрай складну проблему.

Євген КАСАП, спец. для «ПОДОЛЯНИНА».