Субота, 20 Квітня 2024 р.
1 Травня 2014

У ПАСХАЛЬНІ ДНІ НА СМІТНИК ВИКИНУЛИ НОВОНАРОДЖЕНИХ ЦУЦЕНЯТ

Через декілька днів після Великодня, ввечері, викидаючи сміття в один із контейнерів поблизу церкви на Руських фільварках, почула жалібне скавчання. Пройти повз нього з мамою та 6-річною донькою ми не змогли. Довелося голіруч ритися в купі пакетів зі сміттям, аби врятувати чи то кошенят, чи цуценят, яких навіть видно не було – їх прикидали сміттям…

Те, що побачили, аж ніяк не вписувалося в рамки людськості. В пакеті, поміж харчовими відходами та всіляким непотребом, натрапили на чотирьох новонароджених цуциків, кожне з яких було загорнуте в окремий целофановий пакет. Двоє собачат уже були мертвими, інші – ледь дихали. На жаль, відігріти та виходити маленьких чотирилапих не вдалося.

Як можна було так жорстоко вчинити із беззахисними тваринками?

У цивілізованому світі вдалося вирішити проблему із розмноженням непородних дворових собак. У нашому місті стерилізувати тварину можна у ветеринарних клініках. Коштує така операція близько 200 гривень. Але, як бачимо, «людям» на це грошей шкода, але зовсім не шкода живих, ні в чому не винних братів наших менших. Мабуть, такі «господарі» не усвідомлюють, що жорстоке поводження з тваринами тягне за собою кримінальну відповідальність відповідно до ст.299 ККУ, яка передбачає покарання у вигляді штрафу до 850 грн., або арешту до 6 місяців, або обмеження волі до двох років.

Дивує, що в «людей» рука не піднялася втопити чи усипити небажане потомство, а от викинути на смітник і залишити помирати в муках, то це – будь ласка! 

Повертаючись додому, донька весь час запитувала в мене, чому люди бувають такими жорстокими? Але відповіді їй на це я так і не знайшла.