Четвер, 28 Березня 2024 р.
23 Травня 2014

МАЛЮЄМО ІСТОРІЮ РАЗОМ!

МАЛЮЄМО ІСТОРІЮ РАЗОМ!Ідея розмалювати місто в наймиліші оку українського патріота кольори докотилася і до Кам’янця-Подільського. Першими пензлі та жовту й блакитну фарби до рук узяли члени творчого об’єднання «Фенікс», які перевтілили вказівний знак при в’їзді до міста з боку Чернівців. А далі за принципом кольорової лавини патріотичні настрої накрили міст «Стрімка лань».

Минулої суботи на нього вийшла група місцевих активістів, які взялися старанно виводити національні прапори на поручнях. Спонтанно зініційована акція прийшлась усім до вподоби, тому її вирішили продовжити. Місця на мосту вистачить усім, до того ж заняття це доволі цікаве, враження незабутні.

МАЛЮЄМО ІСТОРІЮ РАЗОМ!Переконався в цьому й колектив редакції газети «ПОДОЛЯНИН», коли вийшов на міст уже не писати, а малювати історію (на фото). Лише позитивний настрій, два відерця фарби, кілька пензлів ­ і пара наших прапорців уже прикрашають височенну переправу.

Приємно, що такі патріотичні пориви підтримують майже всі перехожі та проїжджі. Хтось щодуху тисне на клаксони, вітаючись через вікно автомобіля або ж вигукуючи «Слава Україні!», хтось пропонує свою допомогу, а хтось цікавиться, коли і кому можна принести ще фарби.

Отож, для зацікавлених: у соц­мережах уже гуртуються нав­­коло аматорського «художньо­патріотичного пленеру», який заплановано на завтра, 24 травня. Місце зустрічі ­ міст «Стрімка лань», список запрошених ­ усі, кому кортить власноруч малювати майбутнє або ж просто гарно провести вихідні з друзями чи сім’єю, час проведення ­ вільний. Із собою мати на вибір: фарбу, пензлі, робочі руки, гарний настрій. Хоча ос­таннє гарантовано як бонус до акції.