Четвер, 25 Квітня 2024 р.
6 Червня 2014

ВІЙСЬКОВІ ПОТРЕБУЮТЬ МОРАЛЬНОЇ ПІДТРИМКИ!

­ Володимир РодіковКам’янецькі військовослужбовці Центру розмінування продовжують виконувати завдання в рамках антитерористичної операції. На щастя, всі вони живі­здорові й патріотично піднесені. Ті, які потрапили під ротацію, повернулися до рідного міста. І прикро, що тут влаштовують розваги з нагоди різних свят, не надто переймаючись тим, що в цей час за сотні кілометрів ллється кров наших побратимів. Україні сьогодні не до свят! Поки військові, багато з яких ­ єдині годувальники своїх родин, оберігають територіальну цілісність держави й дають відсіч терористам, інші чоловіки без докору сумління п’ють пиво.

Дивлячись на це все, фахівці Центру розмінування, які повернулися додому, просять знову

направити їх на схід Украї­ни, ­ таку заяву зробив начальник гарнізону, керівник Центру роз­мінування полковник Володимир РОДІКОВ під час зустрічі із місцевими журналістами 2 червня. 

За його словами, сьогодні військові та їхні родини найбільше потребують слів підтримки. Рідні саперів годинами сидять біля телефонів в очікуванні бодай короткої розмови із захисниками. Діти місяцями не бачать татусів, які в гарячих точках сходу України, ризикуючи життям, борються з терористами.

Завдяки підтримці місцевої влади, підприємців та всіх небайдужих, на матеріальне забезпечення військові не скаржаться.

­ Сапери 100% забезпечені бронежилетами, касками, шоломами. Маємо сучасне оснащення для пошуку вибухонебезпечних предметів, а також міні­електростанцію, яка дає змогу підзарядити телефони й радіостанції навіть у польових умовах. Наразі вирішується питання закупівлі броньованих автомобілів для груп розмінування та розмитнення двох роботів для розмінування вартістю по 250 тис. доларів, яких передали американці. Обіцяють ще три роботи, а також технічну допомогу, яку вивозять з Афганістану, ­ зазначив Володимир Геннадійович.

АТО триває. Втім інформація про завдання, місце дислокації й чисельність силовиків, задіяних в операції, наразі під грифом «Секретно». Привідкривають завісу лише повідомлення з Інтернету, з яких зрозуміло, що на рахунку наших саперів ­ тисячі розмінованих кілометрів і навіть розшукані фугаси. Але ми точно знаємо, що

наші військові там, де війна.