Середа, 24 Квітня 2024 р.
20 Червня 2014

ЗБУДУЙ КРАЇНУ СВОЇМИ РУКАМИ!

ЗБУДУЙ КРАЇНУ  СВОЇМИ РУКАМИ!  Учасники проекту «Нова країна», який нещодавно було презентовано в Кам’янці, запрошують охочих 27 червня, о 18.00, прийти до конференц-зали готелю «7 Днів» та поділитися своїми думками щодо розвитку міста.

Проект «Нова Країна» – це рух, який виріс з Майдану і об’єднав уже понад 2300 людей з різних регіонів України: експертів, підприємців, науковців, спеціалістів у різних сферах.

Проект створено для згуртування громадянського суспільства та залучення інтелектуального ресурсу нації до розробки і проведення реформ у країні. Її потрібно об’єднати, і організатори вважають, що це можна зробити на підставі спільного бачення «української мрії».

Два місяці учасники проекту працювали в 10 експертних групах за напрямками, що охоплюють усі сфери суспільного життя (економіка, освіта, інфраструктура та енергетика, право та судова система, національна безпека, охорона здоров’я тощо). У результаті вони описали, якою бачать Україну 2022 року.

Тепер настала фаза реформ – організатори запропонували свою допомогу відповідним міністерствам. Експерти з групи «Економіка» вже долучилися до розробки податкового кодексу та стратегії економічних реформ, а група «Освіта» тісно співпрацює з Міністерством освіти. Проект готовий співпрацювати як з органами влади, так і з громадськими організаціями. «Нова країна» – партнер багатьох організацій, серед яких «Реанімаційний пакет реформ», «Відкритий університет Майдану» та інші.

 Наступний крок – розробка бачення для регіонів і заходів із втілення реформ на місцях. Організатори запрошують усіх активних громадян долучитися.

Більше інформації про проект на сайті novakraina.org. Попередня реєстрація учасників за тел.: 050-446-7400 або 098-276-5576

Олена ГОРБ, координатор проекту.