П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
4 Липня 2014

ДУМАЛИ, ЩО БОМБА, А ВИЯВИЛОСЯ – МУЛЯЖ

ДУМАЛИ, ЩО БОМБА, А ВИЯВИЛОСЯ - МУЛЯЖЦентр міста заміновано, – така інформація надійшла вдень 2 липня до міськвідділу міліції. Її повідомила кам’янчанка, яка запримітила підозрілий пакет яскраво-червоного кольору в бетонному квітнику ліворуч від входу до торгового центру «Олімп», що на вул.Соборна. За лічені хвилини частину цент­ральної вулиці міста заблокували десятки правоохоронців. Прибули рятувальники і «швидка». З області виїхали спеціалісти-вибухотехніки Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру. Зібрався й натовп роззяв, ласих до надзвичайних подій. Поміж них ширилися різні версії інциденту – від про­явів сепаратистів до приватної помсти. 

­ – Аби убезпечити громадян від імовірної загрози, було прийнято рішення перекрити рух і вивести людей з магазинів, ­ розповів т.в.о. начальника міськвідділу міліції Віталій КОЗЯРУК.  

До приїзду фахівців з області небезпечну знахідку навіть винюхав чотирилапий помічник. ДУМАЛИ, ЩО БОМБА, А ВИЯВИЛОСЯ - МУЛЯЖВибухотехніки за допомогою мотузки скинули пакет на тротуар, де й провели міні­вибух. У небезпечному пакунку було виявлено муляж саморобного вибухового пристрою. Зовні він виглядав, як справжній, але не містив вибухової речовини.

   – Зібрані залишки направлено на експертизу, ­ повідомила речник міськвідділу міліції Наталія КАСАПЧУК. ­ Відомості про цю подію внесено до журналу єдиного обліку заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події. Наразі триває перевірка.  

Правоохоронці розшукують лю­дину, котра залишила пакунок у центрі міста. Її дії кваліфікуються як хуліганство, що ка­раєть­ся штрафом або обмежен­ням волі.