Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
11 Липня 2014

ХОЧЕШ ПАРКУВАТИСЯ – ПЛАТИ!

Тепер власники залізних коней не зможуть вислизнути з рук паркувальників, адже за неоплату паркування штрафуватимуть. Iз 22 червня набрав чинності Закон України, який передбачає внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо паркування транспортних засобів.

ХОЧЕШ ПАРКУВАТИСЯ - ПЛАТИ!Водії, які не мають пільг, зобов’язані вносити кошти за перебування автомобіля на паркувальному майданчику в паркомат. Якщо водій не бажає сплачувати грошей, то на нього накладається штраф у розмірі 136-204 грн. Ну, а коли ж йому заманеться залишити свою автівку на безкоштовній стоянці, призначеній для пільговиків, то він теж «влетить» на чималу суму – 255-306 грн.

Учора на одній з автостоянок «ПОДОЛЯНИН» помітив, що більшість водіїв не залишають чеків на лобовому склі своїх автівок. Але, згідно з постановою Кабміну, оплативши послугу, водій мусить залишити платіжний документ у лівому нижньому кутку лобового скла. Під час перевірки автоінспектор або представник органів місцевого самоврядування має право скласти протокол про порушення і може сфотографувати факт відсутності чека.

Штрафуватимуть тепер не лише водіїв, але й операторів паркувальних майданчиків. Адже Верховною Радою визначені суми штрафів і за необладнання майданчиків паркоматами. Та, як зазначили у департаменті економіки та розвитку інфраструктури міста, у Кам’янці штрафувати власників стоянок для авто немає за що, адже всі вони облаштовані згідно із законом. Ми маємо 8 паркувальних майданчиків. На них, відповідно, встановлено 13 паркоматів (по одному на 20 місць). Перші автомати, які приймають гроші за паркування, встановили ще 2012 року на вул.Першотравнева, останні ж – облаштували нещодавно.

 У нашому місті граничний розмір плати за користування паркувальним майданчиком – 2 гривні за годину – встановлений ще 2012 року. До того ж, усі автостоянки працюють згідно з робочим графіком. Тому хочеш чи ні, але якщо маєш автомобіль, доведеться дотримуватися закону. Щоправда, паркувальники як були, так і є. Але тепер вони виконують дещо інше завдання. 

– В обов’язки паркувальника входить надання водіям інформації про користування паркоматом, – розповідає оператор паркувального майданчика на вулиці Князів Коріатовичів, біля магазину «Султан», Сергій СЕМЕНОВ. – Також він зобов’язує власників автомобілів сплачувати за користування стоянкою і допомагає паркуватись. Адже поки що в нашому місті люди не готові до того, щоб самостійно сплачувати за паркування.

Тетяна ХОПТЯР.