Середа, 24 Квітня 2024 р.
18 Липня 2014

ЗВЕДЕНИЙ ЗАДЛЯ ОБ’ЄДНАННЯ

ЗВЕДЕНИЙ ЗАДЛЯ ОБ’ЄДНАННЯСимволічна «Пливе кача», молитви за загиблих, сльози в очах сотень кам’янчан за тими, хто душу й тіло поклав за свою свободу, свідоме масове виконання Гімну України та гучне патріотичне «Слава Україні!» – «Героям слава!» – саме так 12 лип­ня у церкві святих апостолів Петра і Павла відкривали перший і поки що єдиний у нашому місті пам’ятник Небесній сотні та всім полеглим за волю України. На жаль, від куль снайперів загинули й наші земляки Дмитро ПАГОР, Анатолій КОРНЄЄВ, Віталій ВАСІЛЬЦЕВ, і, нарешті, місто дочекалося їх вшанування.

На таку значиму в Кам’янці­Подільському подію завітало чимало гостей ­ подвір’я церкви було заповнене вщент. Окрім настоятеля храму Петра і Павла та благочинного Кам’янець­Поділь­ського району митрофорного протоієрея Олександра ЦІСАРА, який, до речі, зініціював встановлення пам’ятника, на захід прибули священики УПЦ Київського патріархату з Чемеровецького, Кам’янець­Поділь­сь­ко­го та Борщівського районів. Був присутній і Леон ДУБРАВСЬ­КИЙ, правлячий єпископ Ка­м’я­нець­Подільської дієцезії РКЦ.

­ Для нашого міста пам’ятник «Небесній сотні та всім полеглим за волю України» надзвичайно важливий, ­ наголосив отець Олександр. ­ Він об’єднає багатьох людей, національну свідомость яких змінили Герої, котрі загинули.

Це перший у місті пам’ятник людям, які боролися за нашу країну, і ми раді, що він встановлений у нашій церкві, яка ще з 1991 року веде службу українською мовою і молиться за єдину Україну. Тому Герої в серцях парафіян справді не вмирають.

До фінансування долучилися 84 родини. А сім’я Володимира та Наталії ПАСТУХІВ виготовила пам’ят­ник. Я вдячний усім за допомогу.

Сьогодні ми молимось за мир над українською землею та просимо Господа, щоб припинив війну з Росією, щоб усе те лихо, яке спіткало сотні родин, які хоронять своїх дітей ­ героїв України, відійшло від нас.

Тетяна ХОПТЯР.